NBA: Niko kao Dankan, Đinobili i Parker!

Zvezde San Antonio Sparsa Tim Dankan, Manu Đinobili i Toni Parker ispisali su nove stranice istorije trijumfom nad Boston Seltiksima sa 95:87.

Košarka 03.11.2015 | 08:20
NBA: Niko kao Dankan, Đinobili i Parker!

Dankan, Đinobili i Parker su u Bostonu upisali 541. pobedu u regionalnom delu sezone NBA lige kao saigrači, po čemu su rekorderi i najuspešniji trio u istoriji.

Sparsi su Dankana izabrali kao prvog pika na draftu 1997. godine i od tada je u redovima ’Mamuza’. Predvodio ih je do pet šampionskih prstenova, a u julu je produžio ugovor na još dve godine, a iako ima 39 godina ne pokazuje da uopšte razmišlja o povlačenju.

Đinobili se Dankanu u Sparsima pridružio 2002. godine. Argentinac je izabran u drugoj rundi drafta 1999. godine, ali se u Sjedinjene Države preselio tek tri godine ranije i već tokom prve sezone je osetio slast šampionskog šampanjca. Do sada je osvojio još tri titule sa Teksašanima, a kao Dankan potpisao je novi dvogodišnji ugovor između dve sezone.

Parker je čak pre Đinobilija stigao među Sparse – posle drafta 2001. godine i brzo je postao prvi plejmejker jednog od najpopularnijih timova u najjačoj ligi na svetu. Francuski košarkaš je proglašen za najkorisnijeg igrača velikog finala NBA lige 2007. godine, kada su Sparsi osvojili svoju četvrtu titulu. Parker ima ugovor sa Sparsima do 2019. godine.

Kao saigrači, Dankan, Đinobili i Parker su osvojili četiri titule šampiona NBA lige, osam titula najboljeg tima divizije, uz šest titula na ’Zapadu’.

Komentari / 0

Ostavite komentar