Озбиљна истрага мора донијети одговоре

Руски премијер Дмитриј Медведев позвао је данас да се проведе темељита истрага пада авиона руске компаније "Когалимавија" у Египту у којој су погинуле 224 особе.

Свијет 02.11.2015 | 14:05
Озбиљна истрага мора донијети одговоре

"Кључни задатак је детаљно истражити узроке трагедије", рекао је Медведев, пренијела руска телевизија "Русија-24".

У међувремену, извор у комисији која анализира податке са црне кутије рекао је да руски авион није погођен споља и да пилот није упутио позив за помоћ прије него је авион нестао са радара.

Из компаније "Когалимавија", која је власник летјелице, саопштено је данас раније да је путнички авион који је пао на Синају морао бити оштећен дејством неке силе у ваздуху и није се могао сам распасти.

Авион "Ербас А-321" компаније "Когалимавија" летио је из египатског одмаралишта Шарм ел Шеик ка Санкт Петербургу када се срушио 31. октобра у удаљену планинску област у централном дијелу Синаја, при чему је погинуло свих 224 путника и чланова посаде.

У авиону је било 217 путника и седам чланова посаде. Већина путника били су руски држављани. Међу путницима су била и четири украјинска и један држављанин Бјелорусије.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

#

02.11.2015 13:36

Није немогуће да је у оплати авиона био постављен експлозив који је тамо стајао до оног момента док није донесена одлука да буде активиран. Тај експлозив је у тој оплати могао летити стотину пута у том авиону а онда је активиран даљински. И то баш кад је авион био пун к'о шибица и баш сад кад је Русија у рату с Исилом. Треба провјерити раднике фирме каја га је сервисирала. Довољно је било да експлозив направи мало оштећење на трупу. Ваздушна струја и силе узгона одраде остало то јест искидају оплату односно преполове труп. Не мора значити да је оборила Исламска држава, могле су то извести тајне службе других заинтересованих држава. Могла је оплата бити начета и ласерским снопом док је био на земљи, нпр на аеродрому у Египту. Или чак раније. А онда су вибрације након неколико летова учиниле своје...Конфликт у Сирији није локални већ баш већег значаја. У питању је контрола блиског истока односно нафтних поља. Мало жешће игре су у току. И то врло способних сила које могу свашта...

ОДГОВОРИТЕ