Ozbiljna istraga mora donijeti odgovore

Ruski premijer Dmitrij Medvedev pozvao je danas da se provede temeljita istraga pada aviona ruske kompanije "Kogalimavija" u Egiptu u kojoj su poginule 224 osobe.

Svijet 02.11.2015 | 14:05
Ozbiljna istraga mora donijeti odgovore

"Ključni zadatak je detaljno istražiti uzroke tragedije", rekao je Medvedev, prenijela ruska televizija "Rusija-24".

U međuvremenu, izvor u komisiji koja analizira podatke sa crne kutije rekao je da ruski avion nije pogođen spolja i da pilot nije uputio poziv za pomoć prije nego je avion nestao sa radara.

Iz kompanije "Kogalimavija", koja je vlasnik letjelice, saopšteno je danas ranije da je putnički avion koji je pao na Sinaju morao biti oštećen dejstvom neke sile u vazduhu i nije se mogao sam raspasti.

Avion "Erbas A-321" kompanije "Kogalimavija" letio je iz egipatskog odmarališta Šarm el Šeik ka Sankt Peterburgu kada se srušio 31. oktobra u udaljenu planinsku oblast u centralnom dijelu Sinaja, pri čemu je poginulo svih 224 putnika i članova posade.

U avionu je bilo 217 putnika i sedam članova posade. Većina putnika bili su ruski državljani. Među putnicima su bila i četiri ukrajinska i jedan državljanin Bjelorusije.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

#

02.11.2015 13:36

Nije nemoguće da je u oplati aviona bio postavljen eksploziv koji je tamo stajao do onog momenta dok nije donesena odluka da bude aktiviran. Taj eksploziv je u toj oplati mogao letiti stotinu puta u tom avionu a onda je aktiviran daljinski. I to baš kad je avion bio pun k'o šibica i baš sad kad je Rusija u ratu s Isilom. Treba provjeriti radnike firme kaja ga je servisirala. Dovoljno je bilo da eksploziv napravi malo oštećenje na trupu. Vazdušna struja i sile uzgona odrade ostalo to jest iskidaju oplatu odnosno prepolove trup. Ne mora značiti da je oborila Islamska država, mogle su to izvesti tajne službe drugih zainteresovanih država. Mogla je oplata biti načeta i laserskim snopom dok je bio na zemlji, npr na aerodromu u Egiptu. Ili čak ranije. A onda su vibracije nakon nekoliko letova učinile svoje...Konflikt u Siriji nije lokalni već baš većeg značaja. U pitanju je kontrola bliskog istoka odnosno naftnih polja. Malo žešće igre su u toku. I to vrlo sposobnih sila koje mogu svašta...

ODGOVORITE