Бахато: Син француског министра потрошио милионе у Лас Вегасу

Сину француског министра спољних послова прети хапшење због тога што је коцкајући се потрошио 3,5 милиона долара, па дуг покушао да намири чековима без покрића.

Свијет 02.11.2015 | 12:25
Бахато: Син француског министра потрошио милионе у Лас Вегасу

Суд у Невади издао је налог за хапшење након пријаве због неколицине неупотребљивих чекова које је Томас Фабијус оставио у три казина у Лас Вегасу 15. маја 2012, само дан пре него што је његов отац Лоран Фабиус постао министар спољних послова у влади председника Оланда, пише Јутарњи лист.

Афера која је изашла на видело прошле недеље поново је привукла пажњу јавности на Фабијусовог расипног сина који једини ствара проблеме очевој иначе беспрекорној политичкој каријери.

Према открићима суда из априла 2013. године, Томас Фабијус покушао је да покрије огромне губитке издајући чекове без покрића везане уз три различита банковна рачуна и то на износе од 100.000 до 1 милиона долара.

Сада му прети кривично гоњење због покушаја преваре и крађе. Због тога је издан и налог за хапшење по ком ће Фабијус млађи завршити иза решетака ако ступи на америчко тло.

Ово није први пут да се Фабијус нашао на оној страни закона. Раскалашном плејбоју већ је од раније забрањен улаз у неке коцкарнице у Француској због притужбе "Социéтé Гéнéрале" банке из 2011. године јер је Фабијус послао лажан мејл наводећи да му банка јамчи одређени износ којим би могао да се коцка у једном казину у Маракешу. Полиција га је тад испитивала због сумњи о превари и прању новца и жељели су да сазнају детаље о његовом 7 милиона евра вредном стану у палати у средишту Париза.

Фабијус је тад покушао да докаже да је 8 милиона евра освојио у казину у Монте Карлу. Али француски истражитељи нису били уверени том причом, па су додатно истраживали раскошан стил живота овог пропалог бизнисмена којем су Сент Тропе и луксузни клубови у Паризу било као други дом.

Такође, раније ове године, истражитељи су утврдили непријављен трансфер новца, тачније 316.000 евра, с рачуна тетке Томаса Фабијуса.

Французи и иначе са занимањем прате животе деце својих политичких вођа и других славних особа. Томас Фабијус рођен је у богатој породици трговаца уметнинама. Његов отац је 2013. пријавио иметак од 6 милиона евра, укључујући три куће и удео од 1,2 милиона евра у једној аукцијској кући.

Након што је 2004. одустао од студирања на престижној ХЕЦ пословној школи, тада 24-годишњи Томас основао је компанију "Пеопле анд Бабy" која је водила вртиће за децу у пословним центрима.

- Моје презиме је компаративна предност и оно ми отвара многа врата - рекао је тада и додао како познато презиме доноси и неке потешкоће јер се мора више трудити како би се наметнуо и како се на њега не би гледало само као на сина неког познатог оца.

Недуго након оснивања компаније, често је виђан на разним догађањима и то у друштву модела. Такођер, постао је и редовни посетилац коцкарница где је највише волео рулет и покер. Тако је на једном дочеку Нове године освојио невероватних 3 милиона долара у казину у Монте Карлу и крупијеу оставио 20.000 евра напојнице.

Једно кратко време био је водитељ на телевизији, а појављивао се и у неким ријалитијима.

Погледајте како се он проводи у казину:

Извор: Јутарњи.хр

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мркаљ.

02.11.2015 11:33

Тудјих пара ....потросио.!

ОДГОВОРИТЕ