Bahato: Sin francuskog ministra potrošio milione u Las Vegasu

Sinu francuskog ministra spoljnih poslova preti hapšenje zbog toga što je kockajući se potrošio 3,5 miliona dolara, pa dug pokušao da namiri čekovima bez pokrića.

Svijet 02.11.2015 | 12:25
Bahato: Sin francuskog ministra potrošio milione u Las Vegasu

Sud u Nevadi izdao je nalog za hapšenje nakon prijave zbog nekolicine neupotrebljivih čekova koje je Tomas Fabijus ostavio u tri kazina u Las Vegasu 15. maja 2012, samo dan pre nego što je njegov otac Loran Fabius postao ministar spoljnih poslova u vladi predsednika Olanda, piše Jutarnji list.

Afera koja je izašla na videlo prošle nedelje ponovo je privukla pažnju javnosti na Fabijusovog rasipnog sina koji jedini stvara probleme očevoj inače besprekornoj političkoj karijeri.

Prema otkrićima suda iz aprila 2013. godine, Tomas Fabijus pokušao je da pokrije ogromne gubitke izdajući čekove bez pokrića vezane uz tri različita bankovna računa i to na iznose od 100.000 do 1 miliona dolara.

Sada mu preti krivično gonjenje zbog pokušaja prevare i krađe. Zbog toga je izdan i nalog za hapšenje po kom će Fabijus mlađi završiti iza rešetaka ako stupi na američko tlo.

Ovo nije prvi put da se Fabijus našao na onoj strani zakona. Raskalašnom plejboju već je od ranije zabranjen ulaz u neke kockarnice u Francuskoj zbog pritužbe "Société Générale" banke iz 2011. godine jer je Fabijus poslao lažan mejl navodeći da mu banka jamči određeni iznos kojim bi mogao da se kocka u jednom kazinu u Marakešu. Policija ga je tad ispitivala zbog sumnji o prevari i pranju novca i željeli su da saznaju detalje o njegovom 7 miliona evra vrednom stanu u palati u središtu Pariza.

Fabijus je tad pokušao da dokaže da je 8 miliona evra osvojio u kazinu u Monte Karlu. Ali francuski istražitelji nisu bili uvereni tom pričom, pa su dodatno istraživali raskošan stil života ovog propalog biznismena kojem su Sent Trope i luksuzni klubovi u Parizu bilo kao drugi dom.

Takođe, ranije ove godine, istražitelji su utvrdili neprijavljen transfer novca, tačnije 316.000 evra, s računa tetke Tomasa Fabijusa.

Francuzi i inače sa zanimanjem prate živote dece svojih političkih vođa i drugih slavnih osoba. Tomas Fabijus rođen je u bogatoj porodici trgovaca umetninama. Njegov otac je 2013. prijavio imetak od 6 miliona evra, uključujući tri kuće i udeo od 1,2 miliona evra u jednoj aukcijskoj kući.

Nakon što je 2004. odustao od studiranja na prestižnoj HEC poslovnoj školi, tada 24-godišnji Tomas osnovao je kompaniju "People and Baby" koja je vodila vrtiće za decu u poslovnim centrima.

- Moje prezime je komparativna prednost i ono mi otvara mnoga vrata - rekao je tada i dodao kako poznato prezime donosi i neke poteškoće jer se mora više truditi kako bi se nametnuo i kako se na njega ne bi gledalo samo kao na sina nekog poznatog oca.

Nedugo nakon osnivanja kompanije, često je viđan na raznim događanjima i to u društvu modela. Također, postao je i redovni posetilac kockarnica gde je najviše voleo rulet i poker. Tako je na jednom dočeku Nove godine osvojio neverovatnih 3 miliona dolara u kazinu u Monte Karlu i krupijeu ostavio 20.000 evra napojnice.

Jedno kratko vreme bio je voditelj na televiziji, a pojavljivao se i u nekim rijalitijima.

Pogledajte kako se on provodi u kazinu:

Izvor: Jutarnji.hr

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mrkalj.

02.11.2015 11:33

Tudjih para ....potrosio.!

ODGOVORITE