Видео: Боки титула, Тевес у сузама испунио сан!

Фудбалери Боке Јуниорс предвођени Карлосом Тевесом освојили су победом над Тигреом титулу у Аргентини коло пре краја.

Фудбал 02.11.2015 | 12:20
Видео: Боки титула, Тевес у сузама испунио сан!

Бока је на легендарној ’Бомбоњери’ савладала Тигре резултатом 1:0, а стрелац јединог поготка био је Фабиан Монсон у 42. минуту меча.

Овим тријумфом ’плаво-златни’ стекли су недостижних шест бодова предности у односу на Сан Лоренцо и тако стигли до 31. наслова првака, а једино њихов највећи ривал Ривер Плејт има више – 36.

Емотивни дуел на једном од најпознатијих светских стадиона решен је у финишу првог полувремена. Дефанзивац домаћих је на првој стативи феноменално скочио после центаршута Лодеира из корнера и казнио лошу процену голмана Гарсије који је запливао у празно.

Током другог дела игре Аргентинац је промашио једну добру прилику, као и његов саиграч из напада Џонатан Каљери, док је слободњак Лодеира са двадесетак метара зауставила пречка.

Ипак, Бока је успела да сачува вођство до краја меча када је уследило велико славље навијача и играча, али је без дилеме најсрећнији био један човек. Момак који се ове сезоне вратио у омиљени клуб, одбио да остане у Јувентусу, али и да се за 20 милиона евра пресели у Кину.

„Срећан сам, вратио сам се да ово осетим. Тешко је било шта рећи“, кратак је био Тевес после меча.

Карлос Тевес освојио је најважнији трофеј у животу, иако је давне 2003. био члан тима који је покорио Аргентину. Током каријере био је шампион са Коринтијансом (2005), Јунајтедом (2008. и 2009), Ситијем (2012) и Јувентусом (2014. и 2015). Бока је први пут постала шампион од 2011, а феноменални нападач постигао је пет голова у 12 наступа.

31-годишњи момак из Буенос Ајреса успео је да се смири после великог славља са навијачима и објасни разлоге повратка у Аргентину.

„Освојио сам многе титуле широм света, али ништа не може да се пореди са овиме. Овим момцима је био потребан овај трофеј како би скинули притисак. Заслужили су све ово, због много разлога су заслужили. Од сада ћете гледати нову Боку“, истакао је Тевес.

Коментари / 0

Оставите коментар