Video: Boki titula, Teves u suzama ispunio san!

Fudbaleri Boke Juniors predvođeni Karlosom Tevesom osvojili su pobedom nad Tigreom titulu u Argentini kolo pre kraja.

Fudbal 02.11.2015 | 12:20
Video: Boki titula, Teves u suzama ispunio san!

Boka je na legendarnoj ’Bombonjeri’ savladala Tigre rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Fabian Monson u 42. minutu meča.

Ovim trijumfom ’plavo-zlatni’ stekli su nedostižnih šest bodova prednosti u odnosu na San Lorenco i tako stigli do 31. naslova prvaka, a jedino njihov najveći rival River Plejt ima više – 36.

Emotivni duel na jednom od najpoznatijih svetskih stadiona rešen je u finišu prvog poluvremena. Defanzivac domaćih je na prvoj stativi fenomenalno skočio posle centaršuta Lodeira iz kornera i kaznio lošu procenu golmana Garsije koji je zaplivao u prazno.

Tokom drugog dela igre Argentinac je promašio jednu dobru priliku, kao i njegov saigrač iz napada Džonatan Kaljeri, dok je slobodnjak Lodeira sa dvadesetak metara zaustavila prečka.

Ipak, Boka je uspela da sačuva vođstvo do kraja meča kada je usledilo veliko slavlje navijača i igrača, ali je bez dileme najsrećniji bio jedan čovek. Momak koji se ove sezone vratio u omiljeni klub, odbio da ostane u Juventusu, ali i da se za 20 miliona evra preseli u Kinu.

„Srećan sam, vratio sam se da ovo osetim. Teško je bilo šta reći“, kratak je bio Teves posle meča.

Karlos Teves osvojio je najvažniji trofej u životu, iako je davne 2003. bio član tima koji je pokorio Argentinu. Tokom karijere bio je šampion sa Korintijansom (2005), Junajtedom (2008. i 2009), Sitijem (2012) i Juventusom (2014. i 2015). Boka je prvi put postala šampion od 2011, a fenomenalni napadač postigao je pet golova u 12 nastupa.

31-godišnji momak iz Buenos Ajresa uspeo je da se smiri posle velikog slavlja sa navijačima i objasni razloge povratka u Argentinu.

„Osvojio sam mnoge titule širom sveta, ali ništa ne može da se poredi sa ovime. Ovim momcima je bio potreban ovaj trofej kako bi skinuli pritisak. Zaslužili su sve ovo, zbog mnogo razloga su zaslužili. Od sada ćete gledati novu Boku“, istakao je Teves.

Komentari / 0

Ostavite komentar