Истрага у Јањи: Полиција ишчекује Габријелу

У ком ће правцу кренути истрага о спреманом терористичком акту у хотелу "Далас" у Јањи, код Бијељине, биће, највероватније, јасније када буде саслушана власница Габријела Петровић.

Република Српска 02.11.2015 | 07:45
Истрага у Јањи: Полиција ишчекује Габријелу

Како "Новости" сазнају у МУП Републике Српске, успели су да ступе у контакт с власницом, "која је чврсто обећала да ће доћи у Јању и Бијељину, сутра првим летом из Немачке".

Како сада ствари стоје, истрага би могла да крене у неколико праваца. Паклени план је да није било ваљаног реаговања МУП Републике Српске, бијељинске полиције и СИПА, могао да изазове страдње људи и ремећење односа међу овдашњим становницима, у овој вишенационалној средини.

- Узели смо отиске и друге материјалне доказе, а сада следе друге радње, па ћемо, надамо се, прецизно и јасно утврдити шта је ко чинио и зашто ко треба да одговара - поручују из полиције.

Према сазнањима "Новости", велики допринос осујећењу тог терористичког акта, дала је новоформирана Управа за борбу против тероризма МУП Републике Српске у сардањи са СИПА. Круцијалну улогу одиграла је екипа Центра јавне безбедности МУП Републике Српске у Бијељини, под директним руководством начелника Жарка Ћосића, која прецизно лоцирала то "буре барута" у једном од најнасељенијих делова варошице.

- Терористи немају ни веру ни нацију, они су то што јесу, зло ком је до мира стало као до лањског снега - каже Хусо Зечкановић, заменик градоначелника Бијељине, који, иначе, живи у Јањи.

ПОЗИВ НА МИР

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић позвао је мештане Јање да "остану мирни и спокојни какви су већ годинама, пошто је постигнут готово завидан однос међунационалних односа".

- Наше је да се окрећемо будућности, али и да помогнемо полицијским агенцијама да се овакве или још горе ствари не догоде ником и нигде - каже Мићић.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

вирус

02.11.2015 09:35

Ама доста висе ваљања глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тодор.

02.11.2015 15:41

Тај бензин нема ни 60 октана.Ако се сазна гдје је ко фол тај хххааа терориста точио гориво, мозе газда добити критику од инспекције.

Name

Директ

02.11.2015 15:59

Да је неко неко недао бог настрадао, видјели би тада дали су то глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста је ово

03.11.2015 19:33

Хотел није ни отворен а вец има пет звездица или је ово само реклама за нека места.

ОДГОВОРИТЕ