Istraga u Janji: Policija iščekuje Gabrijelu

U kom će pravcu krenuti istraga o spremanom terorističkom aktu u hotelu "Dalas" u Janji, kod Bijeljine, biće, najverovatnije, jasnije kada bude saslušana vlasnica Gabrijela Petrović.

Republika Srpska 02.11.2015 | 07:45
Istraga u Janji: Policija iščekuje Gabrijelu

Kako "Novosti" saznaju u MUP Republike Srpske, uspeli su da stupe u kontakt s vlasnicom, "koja je čvrsto obećala da će doći u Janju i Bijeljinu, sutra prvim letom iz Nemačke".

Kako sada stvari stoje, istraga bi mogla da krene u nekoliko pravaca. Pakleni plan je da nije bilo valjanog reagovanja MUP Republike Srpske, bijeljinske policije i SIPA, mogao da izazove stradnje ljudi i remećenje odnosa među ovdašnjim stanovnicima, u ovoj višenacionalnoj sredini.

- Uzeli smo otiske i druge materijalne dokaze, a sada slede druge radnje, pa ćemo, nadamo se, precizno i jasno utvrditi šta je ko činio i zašto ko treba da odgovara - poručuju iz policije.

Prema saznanjima "Novosti", veliki doprinos osujećenju tog terorističkog akta, dala je novoformirana Uprava za borbu protiv terorizma MUP Republike Srpske u sardanji sa SIPA. Krucijalnu ulogu odigrala je ekipa Centra javne bezbednosti MUP Republike Srpske u Bijeljini, pod direktnim rukovodstvom načelnika Žarka Ćosića, koja precizno locirala to "bure baruta" u jednom od najnaseljenijih delova varošice.

- Teroristi nemaju ni veru ni naciju, oni su to što jesu, zlo kom je do mira stalo kao do lanjskog snega - kaže Huso Zečkanović, zamenik gradonačelnika Bijeljine, koji, inače, živi u Janji.

POZIV NA MIR

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pozvao je meštane Janje da "ostanu mirni i spokojni kakvi su već godinama, pošto je postignut gotovo zavidan odnos međunacionalnih odnosa".

- Naše je da se okrećemo budućnosti, ali i da pomognemo policijskim agencijama da se ovakve ili još gore stvari ne dogode nikom i nigde - kaže Mićić.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

virus

02.11.2015 10:35

Ama dosta vise valjanja gluposti

ODGOVORITE
Name

Todor.

02.11.2015 16:41

Taj benzin nema ni 60 oktana.Ako se sazna gdje je ko fol taj hhhaaa terorista točio gorivo, moze gazda dobiti kritiku od inspekcije.

Name

Direkt

02.11.2015 16:59

Da je neko neko nedao bog nastradao, vidjeli bi tada dali su to gluposti.

ODGOVORITE
Name

Sta je ovo

03.11.2015 20:33

Hotel nije ni otvoren a vec ima pet zvezdica ili je ovo samo reklama za neka mesta.

ODGOVORITE