Провјера именовања у Судској полицији

Републичка управна инспекција изузела је документацију о одређеним именовањима у Судској полицији Републике Српске и у року од седам дана требало би да утврди да ли су именовања извршена у складу са законом или су прекршене процедуре, потврђено је у Министарству управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Република Српска 02.11.2015 | 07:34
Провјера именовања у Судској полицији

Инспекција је документацију изузела након што су радници Судске полиције Републике Српске послали писмо на неколико адреса у Српској, а којим Желимира Барића, предсједника Врховног суда Републике Српске, и Жељка Драгојевића, директора Судске полиције Републике Српске, оптужују за незаконита именовања на руководећим мјестима у Судској полицији у Окружном суду Бањалука.

У писму се, између осталог, наводи да су Борислав Видовић и Драган Латинчић незаконито и мимо конкурса и потребних процедура именовани на мјеста замјеника начелника и вршиоца дужности помоћника начелника.

Радници су писмо послали на адресе Министарства правде Републике Српске, Републичке управне инспекције Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе, Специјалног тужилаштва Републике Српске и Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

У Специјалном тужилаштву Републике Српске у петак су рекли да су добили пријаву радника да поступају по њој, али да је још све у фази провјере и прикупљања документације, након чега ће бити познато хоће ли бити истраге или неће.

Одговоре о оптужбама радника у петак су новинари Независних новине покушали добити и од званичника Судске полиције Републике Српске, односно Врховног суда Републике Српске, под чијим окриљем дјелује ова полиција, али су им на писмено постављена питања рекли да ће одговор добити у складу са Законом о слободи приступа информацијама.

Извор: Незавине новине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ситнис

02.11.2015 06:43

Ја видим јос инспектора има на улици са старим Фабијама ,ваљда зато сто несто раде а власт то не воли. Ови сто се оглусују на све афере имају доста бољи возни парк.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

02.11.2015 10:05

Наравно да треба провјерити именовања у судској полицији. Свако онај ко није члан СНСД, мора да буде скинут са тих радних мјеста, јер они опструјирају рад СНСД кадрова у судској полицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бадјес

03.11.2015 15:42

ала ови ударају а сто сте изостаили драгана и њега постависте за помоцника без конкурса а вас два бота ботајте од судске милиције

ОДГОВОРИТЕ