Provjera imenovanja u Sudskoj policiji

Republička upravna inspekcija izuzela je dokumentaciju o određenim imenovanjima u Sudskoj policiji Republike Srpske i u roku od sedam dana trebalo bi da utvrdi da li su imenovanja izvršena u skladu sa zakonom ili su prekršene procedure, potvrđeno je u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Republika Srpska 02.11.2015 | 07:34
Provjera imenovanja u Sudskoj policiji

Inspekcija je dokumentaciju izuzela nakon što su radnici Sudske policije Republike Srpske poslali pismo na nekoliko adresa u Srpskoj, a kojim Želimira Barića, predsjednika Vrhovnog suda Republike Srpske, i Željka Dragojevića, direktora Sudske policije Republike Srpske, optužuju za nezakonita imenovanja na rukovodećim mjestima u Sudskoj policiji u Okružnom sudu Banjaluka.

U pismu se, između ostalog, navodi da su Borislav Vidović i Dragan Latinčić nezakonito i mimo konkursa i potrebnih procedura imenovani na mjesta zamjenika načelnika i vršioca dužnosti pomoćnika načelnika.

Radnici su pismo poslali na adrese Ministarstva pravde Republike Srpske, Republičke upravne inspekcije Republike Srpske, Ministarstva uprave i lokalne samouprave, Specijalnog tužilaštva Republike Srpske i Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

U Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske u petak su rekli da su dobili prijavu radnika da postupaju po njoj, ali da je još sve u fazi provjere i prikupljanja dokumentacije, nakon čega će biti poznato hoće li biti istrage ili neće.

Odgovore o optužbama radnika u petak su novinari Nezavisnih novine pokušali dobiti i od zvaničnika Sudske policije Republike Srpske, odnosno Vrhovnog suda Republike Srpske, pod čijim okriljem djeluje ova policija, ali su im na pismeno postavljena pitanja rekli da će odgovor dobiti u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama.

Izvor: Nezavine novine

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

sitnis

02.11.2015 06:43

Ja vidim jos inspektora ima na ulici sa starim Fabijama ,valjda zato sto nesto rade a vlast to ne voli. Ovi sto se oglusuju na sve afere imaju dosta bolji vozni park.

ODGOVORITE
Name

Milutin

02.11.2015 10:05

Naravno da treba provjeriti imenovanja u sudskoj policiji. Svako onaj ko nije član SNSD, mora da bude skinut sa tih radnih mjesta, jer oni opstrujiraju rad SNSD kadrova u sudskoj policiji.

ODGOVORITE
Name

badjes

03.11.2015 15:42

ala ovi udaraju a sto ste izostaili dragana i njega postaviste za pomocnika bez konkursa a vas dva bota botajte od sudske milicije

ODGOVORITE