Мока без длаке на језику: Путуј, Европо, и не чекај на Звезду!

Порази су део спорта, али када се губи на начин на који је то Звезда радила ове сезоне у Мадриду и Москви, онда је очигледно да нешто шкрипи и у тиму и у клубу. Зорану - Моки Славнићу, прослављеном репрезентативцу и асу црвено-белих, тешко падају посртања његовог клуба у Евролиги, последњи од Химкија поготово.

Кошарка 02.11.2015 | 15:00
Мока без длаке на језику: Путуј, Европо, и не чекај на Звезду!

Чини се да тренер Дејан Радоњић не контролише ситуацију на терену и у свлачионици?

- По завршетку прошле сезоне управа се изјаснила да су обавили најважнији задатак за ову сезону, а то је да задрже тренера Радоњића. Ево, честитам им на том огромном успеху, са малим закашњењем јер нисте имали слуха да ме позовете после тако добро обављеног посла. У то име и сви евролигаши се прикључују мојим честиткама, јер ће имати лакши посао - каже Славнић за „Блиц”.

Играчки кадар се мења усред сезоне, тако се признаје погрешан избор појачања?

- У вашим питањима има и много већ одговора. Апсолутно се закаснило с избором играча, а ни ове, као ни прошле сезоне тренер се није питао. За потпуно неадекватну и минимално пожељну борбеност искључив је кривац тренер, игра је крајње нестабилна и резултирала је великим бројем пораза. Ја нисам убеђен да Звезда не може боље, управо супротно, и време ће показати да ли сам био у праву. Не бих експлицитно оцрнио странце, један је већ „покојни” (Скорцијанитис), јер можда су дизелаши па им треба више времена да крену. Лично, да ли ми се неко од њих свиђа и да ли бих га узео у овој нашој причи, није битно, јер за то су одговорни они који су плаћени.

Није лако кад гледате српског шампиона који није ни до колена евролигашима?

- Још увек на овим просторима (АБА, и поготову српска лига) Звезда би морала да буде неприкосновена, а што се тиче Европе, то је Ђорђе Балашевић већ давно рекао: „Путуј, Европо, и не чекај на нас”, у овом случају Звезду.

Колико је минус 65 за недељу дана, од Реала и Химкија, тешко пао највећој Звездиној кошаркашкој легенди?

- Никад нисам малициозан, тражим објективне разлиоге за тај такозвани двоструки масакр и све мислим појавиће се неко ко ће успети да промени нешто, да не будемо висока туристичка група која шета по Европи. Не рачунам ту на тренера, већ на ангажовану управу која је и до сада ималу главну реч. За сам крај морам ипак да напоменем да је ово заиста почетак сезоне и ако буде памети и кошаркашког знања, може да се све окрене за час. Један сам од тих који би могао да сачека боље дане - завршава Славнић.

Зовете само кад мом клубу не иде

- Јако сте безобразни, само ме зовете када нешто шкрипи у Звезди иако сте сведоци да ме не зовете када Звезда добро игра, да могу и да је похвалим - додаје Мока.

Звезда у Евролиги

-27 Звезда је у мадриду 22. октобра изгубила 71:98
-38 Звезда је у Москви 30. октобра изгубила 53:91
26 изгубљених, продатих или бачених лопти против Химкија
46 и 44 разлике највише је губила Звезда у Мадриду и Москви

Коментари / 0

Оставите коментар