Moka bez dlake na jeziku: Putuj, Evropo, i ne čekaj na Zvezdu!

Porazi su deo sporta, ali kada se gubi na način na koji je to Zvezda radila ove sezone u Madridu i Moskvi, onda je očigledno da nešto škripi i u timu i u klubu. Zoranu - Moki Slavniću, proslavljenom reprezentativcu i asu crveno-belih, teško padaju posrtanja njegovog kluba u Evroligi, poslednji od Himkija pogotovo.

Košarka 02.11.2015 | 15:00
Moka bez dlake na jeziku: Putuj, Evropo, i ne čekaj na Zvezdu!

Čini se da trener Dejan Radonjić ne kontroliše situaciju na terenu i u svlačionici?

- Po završetku prošle sezone uprava se izjasnila da su obavili najvažniji zadatak za ovu sezonu, a to je da zadrže trenera Radonjića. Evo, čestitam im na tom ogromnom uspehu, sa malim zakašnjenjem jer niste imali sluha da me pozovete posle tako dobro obavljenog posla. U to ime i svi evroligaši se priključuju mojim čestitkama, jer će imati lakši posao - kaže Slavnić za „Blic”.

Igrački kadar se menja usred sezone, tako se priznaje pogrešan izbor pojačanja?

- U vašim pitanjima ima i mnogo već odgovora. Apsolutno se zakasnilo s izborom igrača, a ni ove, kao ni prošle sezone trener se nije pitao. Za potpuno neadekvatnu i minimalno poželjnu borbenost isključiv je krivac trener, igra je krajnje nestabilna i rezultirala je velikim brojem poraza. Ja nisam ubeđen da Zvezda ne može bolje, upravo suprotno, i vreme će pokazati da li sam bio u pravu. Ne bih eksplicitno ocrnio strance, jedan je već „pokojni” (Skorcijanitis), jer možda su dizelaši pa im treba više vremena da krenu. Lično, da li mi se neko od njih sviđa i da li bih ga uzeo u ovoj našoj priči, nije bitno, jer za to su odgovorni oni koji su plaćeni.

Nije lako kad gledate srpskog šampiona koji nije ni do kolena evroligašima?

- Još uvek na ovim prostorima (ABA, i pogotovu srpska liga) Zvezda bi morala da bude neprikosnovena, a što se tiče Evrope, to je Đorđe Balašević već davno rekao: „Putuj, Evropo, i ne čekaj na nas”, u ovom slučaju Zvezdu.

Koliko je minus 65 za nedelju dana, od Reala i Himkija, teško pao najvećoj Zvezdinoj košarkaškoj legendi?

- Nikad nisam maliciozan, tražim objektivne razlioge za taj takozvani dvostruki masakr i sve mislim pojaviće se neko ko će uspeti da promeni nešto, da ne budemo visoka turistička grupa koja šeta po Evropi. Ne računam tu na trenera, već na angažovanu upravu koja je i do sada imalu glavnu reč. Za sam kraj moram ipak da napomenem da je ovo zaista početak sezone i ako bude pameti i košarkaškog znanja, može da se sve okrene za čas. Jedan sam od tih koji bi mogao da sačeka bolje dane - završava Slavnić.

Zovete samo kad mom klubu ne ide

- Jako ste bezobrazni, samo me zovete kada nešto škripi u Zvezdi iako ste svedoci da me ne zovete kada Zvezda dobro igra, da mogu i da je pohvalim - dodaje Moka.

Zvezda u Evroligi

-27 Zvezda je u madridu 22. oktobra izgubila 71:98
-38 Zvezda je u Moskvi 30. oktobra izgubila 53:91
26 izgubljenih, prodatih ili bačenih lopti protiv Himkija
46 i 44 razlike najviše je gubila Zvezda u Madridu i Moskvi

Komentari / 0

Ostavite komentar