Сингапур: Радвањска је најбоља међу најбољима!

Пољска тенисерка Агњешка Радвањска освојила је завршни WТА турнир у Сингапуру победом над Петром Квитовом у финалу.

Тенис 01.11.2015 | 15:00
Сингапур: Радвањска је најбоља међу најбољима!

Радвањска, која се провукла кроз групну фазу, у полуфиналу је елминисала Гарбиње Мугурусу, а у борби за трофеј добила Квитову резултатом 6:2, 4:6, 6:3.

Пољакиња је изгубила прва два меча у групи, али је на крају успела да се провуче до полуфинала у којем је добила Шпањолку, да би у последњем мечу потпуно искористила деструктивну игру противнице.

Квитова је у претходном мечу разбила Марију Шарапову, али није имала снаге да понови исту партију. Само у прва два сета направила је 30 неизнуђених грешака, док је у читавом мечу добила само пет поена од противнице.

Меч који је трајао нешто више од два сата почео је фуриозном серијом Агњешке која је врло брзо повела са 5:1. Потпуно је доминирала и нашла се надомак тријумфа.

Када је на почетку другог дела игре још једном одузела сервис противници и повела са 2:0, чинило се да је крај близу. Међутим, Квитова се тада пробудила, вратила брејк за 3:3, а са одличним тенисом наставила је до краја сета. Била је много офанзивнија, погађала је форхендом и новим брејком дошла до 1-1.

Пред одлучујући сет била је у предности, а врло брзо је потврдила новим брејком. Ипак, тада је уследила серија гемова у којима играчице нису успевале да задрже почетни ударац. Радвањска је чак четири пута направила брејк и једним таквим завршила дуел.

Девојка из Кракова није могла да сакрије емоције, па је почела да плаче чим је форхенд Чехиње завршио у мрежи.

„Добро је што сам уопште имала шансу да будем овде. Било је ово невероватно финале. Доста успона и падова, али сам у одлучујућим тренуцима бирала права решења. У другом сету нисам искористила све шансе и не знам како сам победила. Веома сам срећна, ово је моје прво финале и прва победа овде, не могу да будем срећнија. Пре неколико недеља нисам ни знала да ћу бити овде, зато је ово најлепши дан у мом животу“, рекла је Радвањска после меча.

Пољска играчица је тако подигла највећи пехар у каријери и освојила 17. трофеј, док је Квитова остала на јединој титулу на завршном WТА турниру из 2011. године.

Коментари / 0

Оставите коментар