Singapur: Radvanjska je najbolja među najboljima!

Poljska teniserka Agnješka Radvanjska osvojila je završni WTA turnir u Singapuru pobedom nad Petrom Kvitovom u finalu.

Tenis 01.11.2015 | 15:00
Singapur: Radvanjska je najbolja među najboljima!

Radvanjska, koja se provukla kroz grupnu fazu, u polufinalu je elminisala Garbinje Mugurusu, a u borbi za trofej dobila Kvitovu rezultatom 6:2, 4:6, 6:3.

Poljakinja je izgubila prva dva meča u grupi, ali je na kraju uspela da se provuče do polufinala u kojem je dobila Španjolku, da bi u poslednjem meču potpuno iskoristila destruktivnu igru protivnice.

Kvitova je u prethodnom meču razbila Mariju Šarapovu, ali nije imala snage da ponovi istu partiju. Samo u prva dva seta napravila je 30 neiznuđenih grešaka, dok je u čitavom meču dobila samo pet poena od protivnice.

Meč koji je trajao nešto više od dva sata počeo je furioznom serijom Agnješke koja je vrlo brzo povela sa 5:1. Potpuno je dominirala i našla se nadomak trijumfa.

Kada je na početku drugog dela igre još jednom oduzela servis protivnici i povela sa 2:0, činilo se da je kraj blizu. Međutim, Kvitova se tada probudila, vratila brejk za 3:3, a sa odličnim tenisom nastavila je do kraja seta. Bila je mnogo ofanzivnija, pogađala je forhendom i novim brejkom došla do 1-1.

Pred odlučujući set bila je u prednosti, a vrlo brzo je potvrdila novim brejkom. Ipak, tada je usledila serija gemova u kojima igračice nisu uspevale da zadrže početni udarac. Radvanjska je čak četiri puta napravila brejk i jednim takvim završila duel.

Devojka iz Krakova nije mogla da sakrije emocije, pa je počela da plače čim je forhend Čehinje završio u mreži.

„Dobro je što sam uopšte imala šansu da budem ovde. Bilo je ovo neverovatno finale. Dosta uspona i padova, ali sam u odlučujućim trenucima birala prava rešenja. U drugom setu nisam iskoristila sve šanse i ne znam kako sam pobedila. Veoma sam srećna, ovo je moje prvo finale i prva pobeda ovde, ne mogu da budem srećnija. Pre nekoliko nedelja nisam ni znala da ću biti ovde, zato je ovo najlepši dan u mom životu“, rekla je Radvanjska posle meča.

Poljska igračica je tako podigla najveći pehar u karijeri i osvojila 17. trofej, dok je Kvitova ostala na jedinoj titulu na završnom WTA turniru iz 2011. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar