"Отац се жалио на исправност авиона"

Истрага о паду руског авиона А-321 који се срушио на Синају је у току, а званична обавештења о информацијама из две црне кутије авиона се и даље чекају. Међутим, ћерка копилота авиона Сергеја Трукачева рекла је да је разговарала са оцем пре лета и да јој се пожалио на техничко стање авиона.

Свијет 01.11.2015 | 12:14
"Отац се жалио на исправност авиона"

Наталија Трукачева, супруга настрадалог копилота, изјавила је за једну руску телевизију да се њена ћерка чула са оцем пре лета из Шарм ел Шеика и да јој се он пожалио на техничко стање авиона.

Ипак, представница компаније "Когалимавија", Оксана Головина, инсистирала је да је 18 година стар авион био у перфектном стању и да је пилот Валери Немов био изузетно искусан и да је до тренутка несреће имао 12.000 сати лета.

Такође, египатски званичници су претходно изјавили да је авион изгубио контакт са контролом лета, као и да се пилот жалио на техничке проблеме у авиону, због чега је желео да слети на најближи аеродром.

По неким подацима, пилот је у агонији желео да слети у пустињу, али није успео у својој намери.



Међутим, египатски министар цивилне авијације, Хосам Камал, рекао је да то није тачно, јер се пилот ни у једном тренутку није пожалио контроли лета, нити је тражио принудно слетање.

Египатски премијер изјавио је да су тврдње Исламске државе да је пад авиона њихових рука дело заправо лажне и да је највероватније проблем био у техничком стању авиона. За сада, три авио компаније "Емиратес", "Ер Франс" и "Луфтханса" не желе да лете изнад Синаја док се не утврди да ли вреба опасност од исламиста.



Руски авион Ербас А-321 срушио се јуче ујутру у Египту 23 минута по полетању, а преживелих нема. У авиону се налазило 138 жена и 25 деце, узраста између две и 17 година.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

марта

01.11.2015 12:33

Нека им је лака црна земља.Многи ће око овог правити причу али мртве треба оставити на миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

техника

01.11.2015 14:08

Руси никад нису успјели направити поуздан и квалитетан путницки аутомобил, аутобус или путницки авион.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

01.11.2015 14:24

А авиони други земаља не падају, е хеј

Name

ре техника

01.11.2015 14:20

А 321 Ербас је авион Француске производње а не Руске и не лупетај

ОДГОВОРИТЕ