"Otac se žalio na ispravnost aviona"

Istraga o padu ruskog aviona A-321 koji se srušio na Sinaju je u toku, a zvanična obaveštenja o informacijama iz dve crne kutije aviona se i dalje čekaju. Međutim, ćerka kopilota aviona Sergeja Trukačeva rekla je da je razgovarala sa ocem pre leta i da joj se požalio na tehničko stanje aviona.

Svijet 01.11.2015 | 12:14
"Otac se žalio na ispravnost aviona"

Natalija Trukačeva, supruga nastradalog kopilota, izjavila je za jednu rusku televiziju da se njena ćerka čula sa ocem pre leta iz Šarm el Šeika i da joj se on požalio na tehničko stanje aviona.

Ipak, predstavnica kompanije "Kogalimavija", Oksana Golovina, insistirala je da je 18 godina star avion bio u perfektnom stanju i da je pilot Valeri Nemov bio izuzetno iskusan i da je do trenutka nesreće imao 12.000 sati leta.

Takođe, egipatski zvaničnici su prethodno izjavili da je avion izgubio kontakt sa kontrolom leta, kao i da se pilot žalio na tehničke probleme u avionu, zbog čega je želeo da sleti na najbliži aerodrom.

Po nekim podacima, pilot je u agoniji želeo da sleti u pustinju, ali nije uspeo u svojoj nameri.



Međutim, egipatski ministar civilne avijacije, Hosam Kamal, rekao je da to nije tačno, jer se pilot ni u jednom trenutku nije požalio kontroli leta, niti je tražio prinudno sletanje.

Egipatski premijer izjavio je da su tvrdnje Islamske države da je pad aviona njihovih ruka delo zapravo lažne i da je najverovatnije problem bio u tehničkom stanju aviona. Za sada, tri avio kompanije "Emirates", "Er Frans" i "Lufthansa" ne žele da lete iznad Sinaja dok se ne utvrdi da li vreba opasnost od islamista.



Ruski avion Erbas A-321 srušio se juče ujutru u Egiptu 23 minuta po poletanju, a preživelih nema. U avionu se nalazilo 138 žena i 25 dece, uzrasta između dve i 17 godina.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

marta

01.11.2015 12:33

Neka im je laka crna zemlja.Mnogi će oko ovog praviti priču ali mrtve treba ostaviti na miru.

ODGOVORITE
Name

tehnika

01.11.2015 14:08

Rusi nikad nisu uspjeli napraviti pouzdan i kvalitetan putnicki automobil, autobus ili putnicki avion.

ODGOVORITE
Name

...

01.11.2015 14:24

A avioni drugi zemalja ne padaju, e hej

Name

re tehnika

01.11.2015 14:20

A 321 Erbas je avion Francuske proizvodnje a ne Ruske i ne lupetaj

ODGOVORITE