Дејан Радоњић: Оставка? Нисам разумио питање!

Контролише ли стратег Звездиних кошаркаша ситуацију у свлачионици и вођењу тима после дебакла против Химкија у Москви (53:91)? Дејан Радоњић је по доласку из Русије, а пре одласка на сахрану легендарном Ранку Жеравици, објаснио у интервјуу за “Блиц” разлоге другог краха црвено-белих у Евролиги.

Кошарка 01.11.2015 | 13:00
Дејан Радоњић: Оставка? Нисам разумио питање!

Зашто екипа игра слабо и зашто су играчи физички неспремни?

- Одиграли смо добро само седам, осам минута, остало је све било у сенци екипе Химкија, која важи за једну од најбољих у Евролиги. Па они су победили и Реал, водили против њих и 20 поена. Отишли смо у Москву мотивисани, да одиграмо што је могуће боље, у моменту када смо имали великих проблема. Штимац је имао један тренинг ноћ пред утакмицу, Милер два, што се и видело у непознавању и нападачког и одбрамбеног система. Спремност није на максималном нивоу, због проблема на тренингу имамо о лошија издања, јер нисмо у прилици да радимо оно што смо планирали од првог дана. Потребно је пуно рада и тренинга до најбољег тима и игара - каже Радоњић за “Блиц”.

Планирате ли резове, даље промене играча, концепта игре, очигледно да овај тим игра споро, безидејно, пасивно у нападу?

- Појачања нису била добра у Москви, као и играчи који су ту дуже, могу много боље. Није лако ни играчима да функционишу на најбољи могући начин, јер су биле велике промене, огромни проблеми са повредама битних играча и долазак нових, тако да није једноставно ни њима ни тренеру да направе оно што желимо.

Да ли је све у реду на релацији тренер - управа?

- Са председником клуба Небојшом Човићем имам редовну комуникацију сходно ономе што захтева свакодневни рад у клубу, краткорочна и дугорочна планирања.

Хоћете ли поднети оставку?

- Нисам разумео питање.

Да ли сте изгубили аутиоритет у свлачионици и у вођењу тима?

- Не разумем питање.

Ко је крив за катастрофу у Москви?

- Морамо заједнички да доносимо одлуке, радом да дођемо до резултата, да будемо свесни да се у новембру не освајају титуле већ на пролеће. Сигуран сам кад се врате Дангубић и Митровић да ће ствари доћи на своје и да ћемо испунити оно што је зацртано на задовољство свих нас и наших навијача.

Коментари / 0

Оставите коментар