Dejan Radonjić: Ostavka? Nisam razumio pitanje!

Kontroliše li strateg Zvezdinih košarkaša situaciju u svlačionici i vođenju tima posle debakla protiv Himkija u Moskvi (53:91)? Dejan Radonjić je po dolasku iz Rusije, a pre odlaska na sahranu legendarnom Ranku Žeravici, objasnio u intervjuu za “Blic” razloge drugog kraha crveno-belih u Evroligi.

Košarka 01.11.2015 | 13:00
Dejan Radonjić: Ostavka? Nisam razumio pitanje!

Zašto ekipa igra slabo i zašto su igrači fizički nespremni?

- Odigrali smo dobro samo sedam, osam minuta, ostalo je sve bilo u senci ekipe Himkija, koja važi za jednu od najboljih u Evroligi. Pa oni su pobedili i Real, vodili protiv njih i 20 poena. Otišli smo u Moskvu motivisani, da odigramo što je moguće bolje, u momentu kada smo imali velikih problema. Štimac je imao jedan trening noć pred utakmicu, Miler dva, što se i videlo u nepoznavanju i napadačkog i odbrambenog sistema. Spremnost nije na maksimalnom nivou, zbog problema na treningu imamo o lošija izdanja, jer nismo u prilici da radimo ono što smo planirali od prvog dana. Potrebno je puno rada i treninga do najboljeg tima i igara - kaže Radonjić za “Blic”.

Planirate li rezove, dalje promene igrača, koncepta igre, očigledno da ovaj tim igra sporo, bezidejno, pasivno u napadu?

- Pojačanja nisu bila dobra u Moskvi, kao i igrači koji su tu duže, mogu mnogo bolje. Nije lako ni igračima da funkcionišu na najbolji mogući način, jer su bile velike promene, ogromni problemi sa povredama bitnih igrača i dolazak novih, tako da nije jednostavno ni njima ni treneru da naprave ono što želimo.

Da li je sve u redu na relaciji trener - uprava?

- Sa predsednikom kluba Nebojšom Čovićem imam redovnu komunikaciju shodno onome što zahteva svakodnevni rad u klubu, kratkoročna i dugoročna planiranja.

Hoćete li podneti ostavku?

- Nisam razumeo pitanje.

Da li ste izgubili autioritet u svlačionici i u vođenju tima?

- Ne razumem pitanje.

Ko je kriv za katastrofu u Moskvi?

- Moramo zajednički da donosimo odluke, radom da dođemo do rezultata, da budemo svesni da se u novembru ne osvajaju titule već na proleće. Siguran sam kad se vrate Dangubić i Mitrović da će stvari doći na svoje i da ćemo ispuniti ono što je zacrtano na zadovoljstvo svih nas i naših navijača.

Komentari / 0

Ostavite komentar