Базел - најава: Роџер и Рафа први пут у дворишту Швајцарца!

Све до појаве Новака Ђоковића њих двојица представљали су недостижни врх светског тениса.

Тенис 01.11.2015 | 12:20
Базел - најава: Роџер и Рафа први пут у дворишту Швајцарца!

Многи који су пратили тенис нису имали дилему да ће се борба за титулу најбољег играча свих времена водити само између њих двојице.

Блага предност припадала је Швајцарцу, али је Шпанац доминацијом у међусобним сусретима потврдио да ривалство Роџера Федерера и Рафаела Надала ипак припада њему.

Сада, послевише од 20 месеци, ривалство Федал добија нову страницу, а она ће бити посебно занимљива јер одлучује о борби за титулу на турниру у родном граду Роџера – Базелу.

Надал је у првом полуфиналу победио Француза Ришара Гаскеа са 6:4, 7:6 (9:7) и тако дошао до 14. победе у исто толико њихових међусобних сусрета. Само неколико сати касније, Федерер је био сигуран против Американца Џека Сока са 6:3, 6:4, после једног сата и четири минута игре.

“Ово је први пут да играмо један против другог у Швајцарској. Биће невероватна атмосфера. Ово финале су навијачи и директор турнира сањали. Веома сам узбуђен, сјајан је осећај. Увек се надате на почетку недеље да ћете бити један од последње двојице и имати шансу да се поново борите за титулу у родном граду. Лепо је још једном оживети такав осећај ове недеље”, рекао је Федерер.

Њима двојици ће то бити први сусрет од прошлогодишњег Аустралијан Опена, када је Надал славио у три сета. Њихов нови дуел су многи прижељкивали од тада, али до њега пре Базела није дошло прво због повреда шпанског тенисера, а потом и његове лоше форме због које је у једном тренутку испао из првих десет на свету.

У међусобним сусретима, Рафа тренутно води са 23-10 у победама, укључујући и пет последњих тријумфа у исто толико мечева. Међутим, сада многи дају више шанси домаћем представнику за победу, иако је познато да, осим што је играчки “пројектован“ да добија највећег ривала, Надал увек подигне форму за степен или два против Федерера.

Дуел трећег и седмог тенисера на АТП листи на програму је од 14.30.

Коментари / 0

Оставите коментар