Bazel - najava: Rodžer i Rafa prvi put u dvorištu Švajcarca!

Sve do pojave Novaka Đokovića njih dvojica predstavljali su nedostižni vrh svetskog tenisa.

Tenis 01.11.2015 | 12:20
Bazel - najava: Rodžer i Rafa prvi put u dvorištu Švajcarca!

Mnogi koji su pratili tenis nisu imali dilemu da će se borba za titulu najboljeg igrača svih vremena voditi samo između njih dvojice.

Blaga prednost pripadala je Švajcarcu, ali je Španac dominacijom u međusobnim susretima potvrdio da rivalstvo Rodžera Federera i Rafaela Nadala ipak pripada njemu.

Sada, posleviše od 20 meseci, rivalstvo Fedal dobija novu stranicu, a ona će biti posebno zanimljiva jer odlučuje o borbi za titulu na turniru u rodnom gradu Rodžera – Bazelu.

Nadal je u prvom polufinalu pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 6:4, 7:6 (9:7) i tako došao do 14. pobede u isto toliko njihovih međusobnih susreta. Samo nekoliko sati kasnije, Federer je bio siguran protiv Amerikanca Džeka Soka sa 6:3, 6:4, posle jednog sata i četiri minuta igre.

“Ovo je prvi put da igramo jedan protiv drugog u Švajcarskoj. Biće neverovatna atmosfera. Ovo finale su navijači i direktor turnira sanjali. Veoma sam uzbuđen, sjajan je osećaj. Uvek se nadate na početku nedelje da ćete biti jedan od poslednje dvojice i imati šansu da se ponovo borite za titulu u rodnom gradu. Lepo je još jednom oživeti takav osećaj ove nedelje”, rekao je Federer.

Njima dvojici će to biti prvi susret od prošlogodišnjeg Australijan Opena, kada je Nadal slavio u tri seta. Njihov novi duel su mnogi priželjkivali od tada, ali do njega pre Bazela nije došlo prvo zbog povreda španskog tenisera, a potom i njegove loše forme zbog koje je u jednom trenutku ispao iz prvih deset na svetu.

U međusobnim susretima, Rafa trenutno vodi sa 23-10 u pobedama, uključujući i pet poslednjih trijumfa u isto toliko mečeva. Međutim, sada mnogi daju više šansi domaćem predstavniku za pobedu, iako je poznato da, osim što je igrački “projektovan“ da dobija najvećeg rivala, Nadal uvek podigne formu za stepen ili dva protiv Federera.

Duel trećeg i sedmog tenisera na ATP listi na programu je od 14.30.

Komentari / 0

Ostavite komentar