НБА: Кари бројао до 53, Ентони водио Никсе!

Протекле ноћи у НБА лиги је одиграно шест утакмица, а вече је обележио Стефан Кари у тријумфу Голден Стејт Вориорса над Њу Орлеанс Пеликансима са 134:120.

Кошарка 01.11.2015 | 11:40
НБА: Кари бројао до 53, Ентони водио Никсе!

Уз тај дуел, у центру пажње се нашла и победа Њујорк Никса над Вашингтон Визардсима са 117:110, док су у дербију Калифорније Лос Анђелес Клиперси победили Сакраменто Кингсе са 114:90.

У осталим утакмицама, Јута Џез је била боља од Индијана Пејсерса са 97:76, Мемфис Гризлиси су славили против Бруклин Нетса са 101:91, док су Финикс Санси победили Портланд Трејл-Блејзерсе са 101:90.

Актуелни шампиони најјаче лиге на свету су у Њу Орлеансу дошли до треће победе од почетка сезоне, а Пеликансима су нанели трећи пораз. Јунак тријумфа био је Стефан Кари, који је одиграо маестралну трећу четвртину коју је завршио са 28 поена, а током целе утакмице уписао је 53 поена, девет асистенција, по четирти скока и украдене лопте, уз три асистенције.

Сви остали актери утакмице остали су у сенци плејмејкера Вориорса, а међу његовим саиграчима бољи од осталих био је Дрејмонд Грин са 21 поеном и шест скокова, док је Клеј Томпсон додао 19 поена.

Код Пеликанса, Ентони Дејвис је имао 26 поена и 15 скокова, Рајан Андерсон је имао 19 поена и седам скокова, а Тони Даглас 17 поена.

У поређењу са Каријем, Кармело Ентони је имао лошу партију, иако је био сјајан у ноћи између суботе и недеље. Ентони је уписао 37 поена, седам скокова и четири асистенције у другом тријумфу Никса, а велику помоћ имао је у Ленгстону Галовеју, који је утакмицу завршио са 14 поена ис едам скокова и Ленсу Томасу, који је додао 12 поена.

У редовима Визардса, који су доживели први пораз од почетка сезоне, Бредли Бил је имао 26 поена, један више од Џона Вола.

Исти случај као са Ентонијем протекле ноћи био је и са Блејком Грифином, који је био јунак треће победе Клиперса, и то у дербију Калифорније са Кингсима. Грифин је у том тријумфу учествовао са 37 поена, девет скокова и шест асистенција, а сјајан је био и Деандре Џордан са 15 поена и чак 18 скокова. Истакао се и Џеј Џеј Редик са 23 поена, док је на другој страни Раџон Рондо имао 21 поен, осам асистенција и пет скокова, поен више од Рудија Геја, који је додао и девет скокова.

Гризлиси су били сигурни против Нетса, који су уписали и трећи пораз, а тим из Мемфиса предводио је Мајк Конли са 22 поена и осам асистенција, док су по 15 поена додали Так Рендолф и Кортни Ли. Рендолф је уписао и сјајних 13 скокова, док је код Нетса најбољи био Бојан Богдановић са 19 поена.

Једну од најбољих партија вечери уписао је Ерик Бледсо у тријумфу Санса у Портланду, пошто је меч завршио са 33 поена и шест скокова. Одличан у редовима победничког тима био је и Брендон Најт са 27 поена и по пет скокова и асистенција, док се међу Трејл-Блејзерсима посебно истакао Демијен Лилард са 23 поена и осам скокова.

У јединој преосталој утакмици, Јута је дошла до друге победе, до које ју је предводио Дерик Фејворс са 18 поена и седам скокова, поен мање је уписао Родни Худ, а одличан је био и Руди Гоберт са девет поена и седам скокова. У редовима Пејсерса, Џорџ Хил је уписао 17 поена и шест скокова, док је Пол Џорџ имао поен мање.

Резултати утакмица од суботе:
Индијана Пејсерс – Јута Џез 76:97
Вашингтон Визардс – Њујорк Никс 110:117
Њу Орлеанс Пеликанс – Голден Стејт Вориорс 120:134
Мемфис Гризлис – Бруклин Нетс 101:91
Портланд Трејл-Блејзерс – Финикс Санс 90:101
Лос Анђелес Клиперс – Сакраменто Кингс 114:109

Коментари / 0

Оставите коментар