NBA: Kari brojao do 53, Entoni vodio Nikse!

Protekle noći u NBA ligi je odigrano šest utakmica, a veče je obeležio Stefan Kari u trijumfu Golden Stejt Voriorsa nad Nju Orleans Pelikansima sa 134:120.

Košarka 01.11.2015 | 11:40
NBA: Kari brojao do 53, Entoni vodio Nikse!

Uz taj duel, u centru pažnje se našla i pobeda Njujork Niksa nad Vašington Vizardsima sa 117:110, dok su u derbiju Kalifornije Los Anđeles Klipersi pobedili Sakramento Kingse sa 114:90.

U ostalim utakmicama, Juta Džez je bila bolja od Indijana Pejsersa sa 97:76, Memfis Grizlisi su slavili protiv Bruklin Netsa sa 101:91, dok su Finiks Sansi pobedili Portland Trejl-Blejzerse sa 101:90.

Aktuelni šampioni najjače lige na svetu su u Nju Orleansu došli do treće pobede od početka sezone, a Pelikansima su naneli treći poraz. Junak trijumfa bio je Stefan Kari, koji je odigrao maestralnu treću četvrtinu koju je završio sa 28 poena, a tokom cele utakmice upisao je 53 poena, devet asistencija, po četirti skoka i ukradene lopte, uz tri asistencije.

Svi ostali akteri utakmice ostali su u senci plejmejkera Voriorsa, a među njegovim saigračima bolji od ostalih bio je Drejmond Grin sa 21 poenom i šest skokova, dok je Klej Tompson dodao 19 poena.

Kod Pelikansa, Entoni Dejvis je imao 26 poena i 15 skokova, Rajan Anderson je imao 19 poena i sedam skokova, a Toni Daglas 17 poena.

U poređenju sa Karijem, Karmelo Entoni je imao lošu partiju, iako je bio sjajan u noći između subote i nedelje. Entoni je upisao 37 poena, sedam skokova i četiri asistencije u drugom trijumfu Niksa, a veliku pomoć imao je u Lengstonu Galoveju, koji je utakmicu završio sa 14 poena is edam skokova i Lensu Tomasu, koji je dodao 12 poena.

U redovima Vizardsa, koji su doživeli prvi poraz od početka sezone, Bredli Bil je imao 26 poena, jedan više od Džona Vola.

Isti slučaj kao sa Entonijem protekle noći bio je i sa Blejkom Grifinom, koji je bio junak treće pobede Klipersa, i to u derbiju Kalifornije sa Kingsima. Grifin je u tom trijumfu učestvovao sa 37 poena, devet skokova i šest asistencija, a sjajan je bio i Deandre Džordan sa 15 poena i čak 18 skokova. Istakao se i Džej Džej Redik sa 23 poena, dok je na drugoj strani Radžon Rondo imao 21 poen, osam asistencija i pet skokova, poen više od Rudija Geja, koji je dodao i devet skokova.

Grizlisi su bili sigurni protiv Netsa, koji su upisali i treći poraz, a tim iz Memfisa predvodio je Majk Konli sa 22 poena i osam asistencija, dok su po 15 poena dodali Tak Rendolf i Kortni Li. Rendolf je upisao i sjajnih 13 skokova, dok je kod Netsa najbolji bio Bojan Bogdanović sa 19 poena.

Jednu od najboljih partija večeri upisao je Erik Bledso u trijumfu Sansa u Portlandu, pošto je meč završio sa 33 poena i šest skokova. Odličan u redovima pobedničkog tima bio je i Brendon Najt sa 27 poena i po pet skokova i asistencija, dok se među Trejl-Blejzersima posebno istakao Demijen Lilard sa 23 poena i osam skokova.

U jedinoj preostaloj utakmici, Juta je došla do druge pobede, do koje ju je predvodio Derik Fejvors sa 18 poena i sedam skokova, poen manje je upisao Rodni Hud, a odličan je bio i Rudi Gobert sa devet poena i sedam skokova. U redovima Pejsersa, Džordž Hil je upisao 17 poena i šest skokova, dok je Pol Džordž imao poen manje.

Rezultati utakmica od subote:
Indijana Pejsers – Juta Džez 76:97
Vašington Vizards – Njujork Niks 110:117
Nju Orleans Pelikans – Golden Stejt Voriors 120:134
Memfis Grizlis – Bruklin Nets 101:91
Portland Trejl-Blejzers – Finiks Sans 90:101
Los Anđeles Klipers – Sakramento Kings 114:109

Komentari / 0

Ostavite komentar