Коби: Вријеме је за млађе...!

Легендарни кошаркаш Лејкерса после пораза од Сакрамента говорио о новој улози у тиму и томе како је спреман да "лопту" препусти млађима.

Кошарка 02.11.2015 | 13:40
Коби: Вријеме је за млађе...!

"Мамба" је у четвртак против Минесоте почео своју 20. сезону у НБА, и не само то, 20. сезону у дресу Лејкерса.

Против Кингса у ноћи између петка и суботе у мечу у коме су Лејкерси брутално "прегажени" (132:114) играо је само 22 минута, што је изненадило многе навијаче екипе из Лос Анђелеса. Навикли су да је Коби већину времена на терену, па и онда када га шут не служи, а човек који је годинама партијама одбијао титулу "ветерана" у новој сезони ће имати другачију улогу.

Ваљда због година, а и повреда које су га снашле у последњих неколико сезона, одлучио је да ова сезона у Лејкерсима буде "менторска", те да од талентованих играча покуша да направи лидере нове династије.

"Није лако да 'повучем ручну', али је то исправна одлука. Време је да се они развијају и кошаркашки напредују", рекао је Коби мислећи пре свегана Данђела Расела, Џордана Кларксона и Џулијуса Рендла.

У утакмици против Минесоте имали су шансу за победу у последњем нападу. Међутим, иако смо навикли да Коби завршава такве ситуације, овога пута он није шутирао.

Лу Вилијамс је бацио "флоутер" и промашио, а многе је занимала каква ће бити реакција Кобија Брајанта после тога, али је "мамба" то у потпуности подржао.

"Заиста желим да ови млади кошаркаши, посебно Данђело, завршавају утакмице. Морам да га пустим да организује нападе, чита игру, доноси одлука... Све је то процес мог повлачења, који је неминован. Млађи ће да диктирају игру, а ја ћу да им помажем у томе", рекао је велики Коби.

Петоструки НБА шампион ове године је напунио 37 година, а многи претпостављају да ће се након лета 2016. године пензионисати.

Коментари / 0

Оставите коментар