Kobi: Vrijeme je za mlađe...!

Legendarni košarkaš Lejkersa posle poraza od Sakramenta govorio o novoj ulozi u timu i tome kako je spreman da "loptu" prepusti mlađima.

Košarka 02.11.2015 | 13:40
Kobi: Vrijeme je za mlađe...!

"Mamba" je u četvrtak protiv Minesote počeo svoju 20. sezonu u NBA, i ne samo to, 20. sezonu u dresu Lejkersa.

Protiv Kingsa u noći između petka i subote u meču u kome su Lejkersi brutalno "pregaženi" (132:114) igrao je samo 22 minuta, što je iznenadilo mnoge navijače ekipe iz Los Anđelesa. Navikli su da je Kobi većinu vremena na terenu, pa i onda kada ga šut ne služi, a čovek koji je godinama partijama odbijao titulu "veterana" u novoj sezoni će imati drugačiju ulogu.

Valjda zbog godina, a i povreda koje su ga snašle u poslednjih nekoliko sezona, odlučio je da ova sezona u Lejkersima bude "mentorska", te da od talentovanih igrača pokuša da napravi lidere nove dinastije.

"Nije lako da 'povučem ručnu', ali je to ispravna odluka. Vreme je da se oni razvijaju i košarkaški napreduju", rekao je Kobi misleći pre svegana Danđela Rasela, Džordana Klarksona i Džulijusa Rendla.

U utakmici protiv Minesote imali su šansu za pobedu u poslednjem napadu. Međutim, iako smo navikli da Kobi završava takve situacije, ovoga puta on nije šutirao.

Lu Vilijams je bacio "flouter" i promašio, a mnoge je zanimala kakva će biti reakcija Kobija Brajanta posle toga, ali je "mamba" to u potpunosti podržao.

"Zaista želim da ovi mladi košarkaši, posebno Danđelo, završavaju utakmice. Moram da ga pustim da organizuje napade, čita igru, donosi odluka... Sve je to proces mog povlačenja, koji je neminovan. Mlađi će da diktiraju igru, a ja ću da im pomažem u tome", rekao je veliki Kobi.

Petostruki NBA šampion ove godine je napunio 37 godina, a mnogi pretpostavljaju da će se nakon leta 2016. godine penzionisati.

Komentari / 0

Ostavite komentar