ПЛ БиХ: Радник ''тукао'' Борца усред Бањалуке!

Жељко Врањеш наставио тамо гдје је стао Петар Курћубић. Борац уписао пети пораз у низу, Радник славио минималним резултатом.

Фудбал 31.10.2015 | 23:30
ПЛ БиХ: Радник ''тукао'' Борца усред Бањалуке!

Жељко Врањеш уписао је најгори могући деби на клупи Борца. Он је наслиједио Петра Курћубића који је поднио оставку, али није успио да прекине серију Борца.

Радник је савладао Борац 1:0 и нанио му пети пораз у низу у Премијер лиги БиХ, и то други заредом на домаћем терену.

Борац - Радник 0:1 (0:0)

Борац је пропустио две-три добре прилике и за то је сурово кажњен. Марко Обрадовић погодио је у 59. минуту главом, послије одличног центаршута Душана Хоџића.

Катастрофална форма Борца је настављена и остао је на 14. мјесту Премијер лиге са 12. бодова. иза Борца су само Вележ и Дрина.

Навијачи Борца звиждуцима и псовкама испратили су играче Борца у свлачионицу. Реакција је наравно претјерана, али Борац је дефинитвно заслужио критике.

Ништа се у игри није промијенило, лоша форма је настављена, а послије пораза на домаћем терену, тешко је очекивати да Борац може опстати у Премијер лиги БиХ.

У дуелу два клуба из Републике Српске побиједио је онај из Бијељине, Радник који је овом побједом дошао на само два бода од тренутног лидера на табели.

За разлику од њега Борац је успио тек да створи две-три добре шансе у првом дијелу, али не и да постигне гол. Неефикасност сада није више тренутна фаза, већ нешто што је проблем Борца већ годинама.

На мечу са Радником Бањалучани су могли да поведу већ у другом минуту, али је шут Предраговића, истина, не баш најспретнији, а крајњим напором одбранио га је некадашњи голман Борца Асмир Авдукић.

Ова ситуација као да је одредила судбину Борца у овом мечу. Јесте Борац имао иницијативу у првом полувремену, али је успио да створи само још једну праву прилику.

Играо се 24. минут, послије слободњака лопта је некако дошла до Рунића који је шутирао, али је изблокиран, а потом је Кољић добио "сервирану" лопту, међутим, шутирао је директно у Авдукића. Тако је у неповрат отишла сјајна прилика, испоставило се да бољих више није било.

Најзагриженији навијачи Борца можда ће жалити за ситуацијом из 42. минута када је рекламирано играње руком, али судија Скакић донио је добру одлуку када није показао на бијелу тачку, јер је лопта погодила једног играча Радника који дефинитивно није имао намјеру да игра руком.

Претходно потенцијално сумњива ситуација десила се и на супротној страни када је Ружић однио лопту лопту испред Хоџића, фудбалер Радника је пао, али фаула није било.

Послије повратка са одмора очекивала се боља игра Борца, али тренер Врањеш очигледно није успио да мотивише своје играче, нити да пронађе рјешења за игру противника.

Умјесто поготка Борца којим би наговијестио излазак из кризе услиједио је шок на Градском. Хоџић је у 59. минуту добро центрирао, а одбрана Борца дозволила је Обрадовићу да скочи и пошаље главом лопту у мрежу Ружића за вођство 1:0.

И онда када се очекивало да Борац у посљедњих пола сата крене у тоталну офанзиву јер више није имао шта да изгуби, то се није десило. Тек неколико шутева издалека и из прекида успјели су да упуте фудбалери у црвеним дресовима, а шта о њиховој игри мисле навијачи Борца рекли су бројним увредама са трибина.

Борац је дефинитивно у каналу из кога ће се тешко ишчупати. Није му помогла ни "шок терапија" у виду промјене тренера, а промјена играчког кадра није могућа.

Додатни "шамар" је пораз од Радника, први у такмичењима на нивоу БиХ икад.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - ПАРОВИ 14. КОЛА:

Субота:

Широки Бријег - Дрина 4:1 (2:0)

/Менало 12, Крстановић 23, Вагнер 49, Бухач 74- Николић 75/

Травник - Олимпик 2:1 (2:1)

/Зајмовић 5, Дудић 33- Мухаремовић 19 /

Челик - Вележ 1:0 (1:0)

/Карић 30/

Зрињски - Младост 4:0 (0:0)

/Николић 51, Тодоровић 69, 84, Филиповић/

Борац - Радник 0:1 (0:0)

/Обрадовић 59/

Недјеља:

Сарајево - Слобода (13:00)

Рудар Приједор - Жељезничар (13:30)

Славија - Витез

ТАБЕЛА: Зрињски 30, Широки 28, Слобода (-1) 28, Радник 28, Сарајево (-1) 22, Славија (-1) 20, Жељезничар (-1) 20, Челик 22, Младост 19, Травник 16, Олимпик 16, Витез (-1) 13, Рудар Приједор (-1) 12, Борац 12, Вележ 7, Дрина 6.

Коментари / 0

Оставите коментар