PL BiH: Radnik ''tukao'' Borca usred Banjaluke!

Željko Vranješ nastavio tamo gdje je stao Petar Kurćubić. Borac upisao peti poraz u nizu, Radnik slavio minimalnim rezultatom.

Fudbal 31.10.2015 | 23:30
PL BiH: Radnik ''tukao'' Borca usred Banjaluke!

Željko Vranješ upisao je najgori mogući debi na klupi Borca. On je naslijedio Petra Kurćubića koji je podnio ostavku, ali nije uspio da prekine seriju Borca.

Radnik je savladao Borac 1:0 i nanio mu peti poraz u nizu u Premijer ligi BiH, i to drugi zaredom na domaćem terenu.

Borac - Radnik 0:1 (0:0)

Borac je propustio dve-tri dobre prilike i za to je surovo kažnjen. Marko Obradović pogodio je u 59. minutu glavom, poslije odličnog centaršuta Dušana Hodžića.

Katastrofalna forma Borca je nastavljena i ostao je na 14. mjestu Premijer lige sa 12. bodova. iza Borca su samo Velež i Drina.

Navijači Borca zvižducima i psovkama ispratili su igrače Borca u svlačionicu. Reakcija je naravno pretjerana, ali Borac je definitvno zaslužio kritike.

Ništa se u igri nije promijenilo, loša forma je nastavljena, a poslije poraza na domaćem terenu, teško je očekivati da Borac može opstati u Premijer ligi BiH.

U duelu dva kluba iz Republike Srpske pobijedio je onaj iz Bijeljine, Radnik koji je ovom pobjedom došao na samo dva boda od trenutnog lidera na tabeli.

Za razliku od njega Borac je uspio tek da stvori dve-tri dobre šanse u prvom dijelu, ali ne i da postigne gol. Neefikasnost sada nije više trenutna faza, već nešto što je problem Borca već godinama.

Na meču sa Radnikom Banjalučani su mogli da povedu već u drugom minutu, ali je šut Predragovića, istina, ne baš najspretniji, a krajnjim naporom odbranio ga je nekadašnji golman Borca Asmir Avdukić.

Ova situacija kao da je odredila sudbinu Borca u ovom meču. Jeste Borac imao inicijativu u prvom poluvremenu, ali je uspio da stvori samo još jednu pravu priliku.

Igrao se 24. minut, poslije slobodnjaka lopta je nekako došla do Runića koji je šutirao, ali je izblokiran, a potom je Koljić dobio "serviranu" loptu, međutim, šutirao je direktno u Avdukića. Tako je u nepovrat otišla sjajna prilika, ispostavilo se da boljih više nije bilo.

Najzagriženiji navijači Borca možda će žaliti za situacijom iz 42. minuta kada je reklamirano igranje rukom, ali sudija Skakić donio je dobru odluku kada nije pokazao na bijelu tačku, jer je lopta pogodila jednog igrača Radnika koji definitivno nije imao namjeru da igra rukom.

Prethodno potencijalno sumnjiva situacija desila se i na suprotnoj strani kada je Ružić odnio loptu loptu ispred Hodžića, fudbaler Radnika je pao, ali faula nije bilo.

Poslije povratka sa odmora očekivala se bolja igra Borca, ali trener Vranješ očigledno nije uspio da motiviše svoje igrače, niti da pronađe rješenja za igru protivnika.

Umjesto pogotka Borca kojim bi nagovijestio izlazak iz krize uslijedio je šok na Gradskom. Hodžić je u 59. minutu dobro centrirao, a odbrana Borca dozvolila je Obradoviću da skoči i pošalje glavom loptu u mrežu Ružića za vođstvo 1:0.

I onda kada se očekivalo da Borac u posljednjih pola sata krene u totalnu ofanzivu jer više nije imao šta da izgubi, to se nije desilo. Tek nekoliko šuteva izdaleka i iz prekida uspjeli su da upute fudbaleri u crvenim dresovima, a šta o njihovoj igri misle navijači Borca rekli su brojnim uvredama sa tribina.

Borac je definitivno u kanalu iz koga će se teško iščupati. Nije mu pomogla ni "šok terapija" u vidu promjene trenera, a promjena igračkog kadra nije moguća.

Dodatni "šamar" je poraz od Radnika, prvi u takmičenjima na nivou BiH ikad.

PREMIJER LIGA BIH - PAROVI 14. KOLA:

Subota:

Široki Brijeg - Drina 4:1 (2:0)

/Menalo 12, Krstanović 23, Vagner 49, Buhač 74- Nikolić 75/

Travnik - Olimpik 2:1 (2:1)

/Zajmović 5, Dudić 33- Muharemović 19 /

Čelik - Velež 1:0 (1:0)

/Karić 30/

Zrinjski - Mladost 4:0 (0:0)

/Nikolić 51, Todorović 69, 84, Filipović/

Borac - Radnik 0:1 (0:0)

/Obradović 59/

Nedjelja:

Sarajevo - Sloboda (13:00)

Rudar Prijedor - Željezničar (13:30)

Slavija - Vitez

TABELA: Zrinjski 30, Široki 28, Sloboda (-1) 28, Radnik 28, Sarajevo (-1) 22, Slavija (-1) 20, Željezničar (-1) 20, Čelik 22, Mladost 19, Travnik 16, Olimpik 16, Vitez (-1) 13, Rudar Prijedor (-1) 12, Borac 12, Velež 7, Drina 6.

Komentari / 0

Ostavite komentar