Мјеста више нема: Ферер и Нишикори у Лондону!

Места на завршном Мастерсу сезоне више нема, пошто су шпански тенисер Давид Ферер и Јапанац Кеи Нишикори обезбедили своје место у Лондону.

Тенис 01.11.2015 | 17:40
Мјеста више нема: Ферер и Нишикори у Лондону!

Такмичење у „О2 арени“ у престоници Велике Британије на програму је од 15. до 22. новембра, а на њему ће учествовати најбоља осморица тенисера из сезоне која је у току.

Иако су многи мислили да ће сви путници за Лондон бити познати наредне недеље, по завршетку Мастерса у Паризу, све је разрешено поразом Француза Ришара Гаскеа од шпанског тенисера Рафаела Надала у полуфиналу турнира у Базелу.

Најбољи тенисер света и бранилац титуле Новак Ђоковић очекивано је први обезбедио место у Лондону. Уз њега, Ферера и Нишикорија на завршном Мастерсу наћи ће се и Енди Мари, Роџер Федерер, Стан Вавринка, Томаш Бердих и Рафаел Надал.

Нишикори је прошле године исписао нове странице историје тиме што је постао први тенисер из Азије који се нашао на завршном Мастерсу у синглу. На свом дебију, Јапанац је победио Марија и Ферера и стигао до полуфинала, у којем је бољи од њега био Ђоковић. Ове сезоне је дошао до свог најбољег пласмана на АТП листи – четвртог места у марту, а освојио је три титуле – у Мемфису, Барселони и Вашингтону.

„Узбуђен сам што се враћам у Лондону. Бити део најбоље осморице на свету је велика част и нешто за шта радим вредно сваког дана. То је један од највећих турнира сваке године и радујем му се“, нагласио је Нишикори.

Ферер ће по седми пут у каријери играти на последњем турниру сезоне. 33-годишњи Шпанац је на свом дебију 2007. године у Шангају стигао до финала, али је поражен од Федерера и четири године заредом од 2010. до 2013. године је играо у Лондону. Прошле године је био прва замена, па је играо последњи меч групне фазе уместо Канађанина Милоша Раонића.

Шпанац је током ове сезоне освојио пет титула – у Дохи, Рио де Жанеиру, Акапулку, Куала Лумпуру и Бечу, што је чини другом најбољом у његовој каријери. Бољу је имао само пре три године, када је освојио укупно седам трофеја.

Коментари / 0

Оставите коментар