Mjesta više nema: Ferer i Nišikori u Londonu!

Mesta na završnom Mastersu sezone više nema, pošto su španski teniser David Ferer i Japanac Kei Nišikori obezbedili svoje mesto u Londonu.

Tenis 01.11.2015 | 17:40
Mjesta više nema: Ferer i Nišikori u Londonu!

Takmičenje u „O2 areni“ u prestonici Velike Britanije na programu je od 15. do 22. novembra, a na njemu će učestvovati najbolja osmorica tenisera iz sezone koja je u toku.

Iako su mnogi mislili da će svi putnici za London biti poznati naredne nedelje, po završetku Mastersa u Parizu, sve je razrešeno porazom Francuza Rišara Gaskea od španskog tenisera Rafaela Nadala u polufinalu turnira u Bazelu.

Najbolji teniser sveta i branilac titule Novak Đoković očekivano je prvi obezbedio mesto u Londonu. Uz njega, Ferera i Nišikorija na završnom Mastersu naći će se i Endi Mari, Rodžer Federer, Stan Vavrinka, Tomaš Berdih i Rafael Nadal.

Nišikori je prošle godine ispisao nove stranice istorije time što je postao prvi teniser iz Azije koji se našao na završnom Mastersu u singlu. Na svom debiju, Japanac je pobedio Marija i Ferera i stigao do polufinala, u kojem je bolji od njega bio Đoković. Ove sezone je došao do svog najboljeg plasmana na ATP listi – četvrtog mesta u martu, a osvojio je tri titule – u Memfisu, Barseloni i Vašingtonu.

„Uzbuđen sam što se vraćam u Londonu. Biti deo najbolje osmorice na svetu je velika čast i nešto za šta radim vredno svakog dana. To je jedan od najvećih turnira svake godine i radujem mu se“, naglasio je Nišikori.

Ferer će po sedmi put u karijeri igrati na poslednjem turniru sezone. 33-godišnji Španac je na svom debiju 2007. godine u Šangaju stigao do finala, ali je poražen od Federera i četiri godine zaredom od 2010. do 2013. godine je igrao u Londonu. Prošle godine je bio prva zamena, pa je igrao poslednji meč grupne faze umesto Kanađanina Miloša Raonića.

Španac je tokom ove sezone osvojio pet titula – u Dohi, Rio de Žaneiru, Akapulku, Kuala Lumpuru i Beču, što je čini drugom najboljom u njegovoj karijeri. Bolju je imao samo pre tri godine, kada je osvojio ukupno sedam trofeja.

Komentari / 0

Ostavite komentar