Видео: УЕФА вундеркид – Андрија Живковић!

Млади фудбалери Партизана Андрија Живковић је у центру пажње УЕФА уочи четвртог кола Лиге Европе.

Фудбал 02.11.2015 | 16:00
Видео: УЕФА вундеркид – Андрија Живковић!

Најзаслужнији играч за две победе црно-белих у прва три меча истакнут је на званичном сајту УЕФА као недељно чудо од детета.

УЕФА наглашава да је Живковић најмлађи репрезентативац у истроији Србије, звезда У20- СП, те већ два пута шампион државе иако му је тек 19 година.

"Овај мали ће бити велики играч", издвојила је УЕФА изјавио Синише Михајловића који је омогућио Живковићу деби за Србију са свега 17 година и 92 дана старости.

Што се тиче стила игре, УЕФА истиче да је он потпуно другачија особа са и без лопте. Задржава своју позицију и тактичку дисциплину, али када има посед експлодира. Брз је и директан, има феноменалне дриблерске способности, снажан шут и осећај за завршни пас.

УЕФА Живковића види као мешавину стилова бивших играча Партизана – Зорана Тошића, Адема Љајића и Миралема Сулејманија, који је можда већ и надмашио што се тиче квалитета.

Иако је већ две године присутан на професионалној сцени, као кључни тренутак његовог развоја у каријери истиче са У20 ФИФА Светско првенство на Зеланду које је Србија освојила, где је постигао два гола уз четири асистенције и одиграо сваки минут. Због тога УЕФА истиче да је без сумње био лидер и најбољи играч шампионског тима.

УЕФА претпоставља да ће Живковић остати у партизану до краја сезоне, када ће кренути борба европских гиганата за његов потпис.

"Желим да останем чврсто на земљи. Слушам све и свакога, али сам најбоље знам колико је напорног рада и развоја испред мене. Једини начин је да идем корак по корак. Надам се да ћу успети у сениорском тиму репрезентације као у младој. Мој сан је да постанем један од најбољих играча", рекао је Живковић.

Партизан следећег четвртка гостује Атлетик Билбау на Сан Мамесу, у четвртом колу Лиге Европе. Оба тима имају по шест бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар