Video: UEFA vunderkid – Andrija Živković!

Mladi fudbaleri Partizana Andrija Živković je u centru pažnje UEFA uoči četvrtog kola Lige Evrope.

Fudbal 02.11.2015 | 16:00
Video: UEFA vunderkid – Andrija Živković!

Najzaslužniji igrač za dve pobede crno-belih u prva tri meča istaknut je na zvaničnom sajtu UEFA kao nedeljno čudo od deteta.

UEFA naglašava da je Živković najmlađi reprezentativac u istroiji Srbije, zvezda U20- SP, te već dva puta šampion države iako mu je tek 19 godina.

"Ovaj mali će biti veliki igrač", izdvojila je UEFA izjavio Siniše Mihajlovića koji je omogućio Živkoviću debi za Srbiju sa svega 17 godina i 92 dana starosti.

Što se tiče stila igre, UEFA ističe da je on potpuno drugačija osoba sa i bez lopte. Zadržava svoju poziciju i taktičku disciplinu, ali kada ima posed eksplodira. Brz je i direktan, ima fenomenalne driblerske sposobnosti, snažan šut i osećaj za završni pas.

UEFA Živkovića vidi kao mešavinu stilova bivših igrača Partizana – Zorana Tošića, Adema Ljajića i Miralema Sulejmanija, koji je možda već i nadmašio što se tiče kvaliteta.

Iako je već dve godine prisutan na profesionalnoj sceni, kao ključni trenutak njegovog razvoja u karijeri ističe sa U20 FIFA Svetsko prvenstvo na Zelandu koje je Srbija osvojila, gde je postigao dva gola uz četiri asistencije i odigrao svaki minut. Zbog toga UEFA ističe da je bez sumnje bio lider i najbolji igrač šampionskog tima.

UEFA pretpostavlja da će Živković ostati u partizanu do kraja sezone, kada će krenuti borba evropskih giganata za njegov potpis.

"Želim da ostanem čvrsto na zemlji. Slušam sve i svakoga, ali sam najbolje znam koliko je napornog rada i razvoja ispred mene. Jedini način je da idem korak po korak. Nadam se da ću uspeti u seniorskom timu reprezentacije kao u mladoj. Moj san je da postanem jedan od najboljih igrača", rekao je Živković.

Partizan sledećeg četvrtka gostuje Atletik Bilbau na San Mamesu, u četvrtom kolu Lige Evrope. Oba tima imaju po šest bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar