Још један покушај рушења Боре Шкељића

Скупштина Општине Кнежево данас је донијела одлуку о покретању опозива начелника општине Боре Шкељића, који је заказан за 29. новембар. Ово је други покушај скупштинске већине коју чине одборници СНСД, СДС, ПДП, СзДС и СП-а да смијени Шкељића, откако је изабран на ту функцију у октобру 2012. године.

Република Српска 31.10.2015 | 21:57
Још један покушај рушења Боре Шкељића

Као главни разлог за покретање опозива, предсједник скупштине Радован Марић навео је негативан ревизорски извјештај за 2014. годину, као и да Шкељић пред локалним парламентом не подноси извјештаје о трошењу буџетских средстава.

СНСД-ову скупштинску већину начелник Боре Шкељић не признаје, јер је сматра нелегално изабраном, што је својевремено потврдило и Министарство управе и локалне самоуправе, што је потврђено и налазима ревизора.

Одлуку о покретању опозива подржало је 11 од укупно 19 одборника. За одлуку је гласало пет одборника СНСД-а, по два одборника СДС-а и Савеза за демократску Српску и по један одборник Социјалистичке партије и ПДП-а.

На референдуму одржаном 26 октобра прошле године, грађани су већином гласова одлучили да Боре Шкељић остане на функцији начелника Кнежева.

Иначе, негативној оцјени главног ревизора Републике Српске, кумовале су управо двије скупштинске већине, као и буџет наметнут судским путем.

Начелник Боре Шкељић тврди да би општина била у плусу, да није опструкције од стране републичких институција, посебно Пореске управе Републике Српске, као и милионских дугова које је у претходном мандату створио СНСД-ов начелник Чедо Вуковић.

У Кнежеву су задужења пет пута већа од општинског буџета, а спорни су и неки кредити. Шкељић наводи примјер кредита Инвестиционо развојне банке од 5,6 милиона марака, за који је његов претходник Чедо Вуковић, како каже, обмануо одборнике.

"Вуковић је рекао да општина неће враћати тај кредит, да ће то бити грант и да је то вид некакве помоћи", подсјећа Шкељић.

СНСД је након локалних избора 2012. новим начелницима у више општина Републике Српске у наслијеђе оставио два до три пута већи број запослених у локалној администрацији, а скупе послове на инфраструктури добијале су привилеговане фирме.

Након пораза на изборима за начелника, кандидат СНСД-а Чедо Вуковић постављен је за директора ШГ „Чемерница“ и на тој функцији налази се и данас, иако је на општим изборима 2014. изабран за народног посланика.

Из Кнежева је недавно Републичкој комисији за утврђивање сукоба интереса у институцијама Републике Српске стигла пријава против Вуковића због сукоба интереса, што је вјероватно и био повод за поновни опозив Шкељића.

Извор: Истинито

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

мосо

31.10.2015 19:05

Удбаси,сумокрадице и ловокрадице не мирују.Опет це им опозив бити неуспјесан.Близи се крај терору МД и његовог медијског пајтоса ЗК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нананананана....

01.11.2015 09:12

И да те Додик опозове 100 пута бицес нас нацелник.Није то глас за нацелника вец против резима.То само показује колико је Миле и његова секта изгубљена у простору и времену.Готово је Милораде,просло твоје све.КРАЈ!!!!!

Name

ЦЕНТАР СВИЈЕТА

31.10.2015 19:28

ТЕ СЕЛЕНДРА КО ЦЕНТАР СВИЈЕТА. ЈЕ....ТЕ.ДАЈТЕ СКИНИТЕ СЕ ВИШЕ СА ТИХ БАЛВАН ПОЛИТИЧАРА И ПОЛИТИКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дућа

31.10.2015 19:29

И Шкељић и Вуковић су кнежевски гробари, криминалци који су обезбиједили и своју унучад, а као политичари давно потрошени.Растјерали су кнежевљане по бијелом свијету а од општине направили МЗ.Како су радили за Кнежево, тако им Бог помогао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС Кнезево

31.10.2015 21:21

Не знамо због чега новинар БН Ж. Раљић већ другу годину прича о већини у којој су "одборници СДС" када и птице на грани знају да то нису одборници СДС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЗ Шолаји

31.10.2015 23:20

Мосо, циста десетка за коментар. Дуца, тацно да је Додик и његов СНСД задњу деценију водио катастрофалну и погубну политику у насој локалној зајдници, пресликана политика води се крвљу нам натопљена Република Српска. Од два зла бирамо мање зло. Др Шкељицу на прослогодисњем опозиву имао си у насем селу 264 гласа, сада ти обецавамо 300.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бреговци

31.10.2015 23:48

Глас за Доктора, глас против опозива. Хвала за преко 40 цистерни воде бесплатно допремљени мјестанима у највецој суси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзиги

01.11.2015 00:30

Е јесте баксузи И сдс И снсд И скељиц И мициц И комплетно сви политицари , како би вас народ раскомадо маму вам ј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

брле

01.11.2015 07:03

лако им је правити референдуме сваке друге године када је развијена опстина па народ има пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

антицрвени

01.11.2015 18:42

Кнезево добро зна ко је тај тзв. ватрогасац, данас лазни инзињер Цедо и ста је им уцинуо и ста цини и неце гласати за опозив. Ово це им бити крај и потврда нове побједе на локалним изборима 2016.

ОДГОВОРИТЕ