Još jedan pokušaj rušenja Bore Škeljića

Skupština Opštine Kneževo danas je donijela odluku o pokretanju opoziva načelnika opštine Bore Škeljića, koji je zakazan za 29. novembar. Ovo je drugi pokušaj skupštinske većine koju čine odbornici SNSD, SDS, PDP, SzDS i SP-a da smijeni Škeljića, otkako je izabran na tu funkciju u oktobru 2012. godine.

Republika Srpska 31.10.2015 | 21:57
Još jedan pokušaj rušenja Bore Škeljića

Kao glavni razlog za pokretanje opoziva, predsjednik skupštine Radovan Marić naveo je negativan revizorski izvještaj za 2014. godinu, kao i da Škeljić pred lokalnim parlamentom ne podnosi izvještaje o trošenju budžetskih sredstava.

SNSD-ovu skupštinsku većinu načelnik Bore Škeljić ne priznaje, jer je smatra nelegalno izabranom, što je svojevremeno potvrdilo i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave, što je potvrđeno i nalazima revizora.

Odluku o pokretanju opoziva podržalo je 11 od ukupno 19 odbornika. Za odluku je glasalo pet odbornika SNSD-a, po dva odbornika SDS-a i Saveza za demokratsku Srpsku i po jedan odbornik Socijalističke partije i PDP-a.

Na referendumu održanom 26 oktobra prošle godine, građani su većinom glasova odlučili da Bore Škeljić ostane na funkciji načelnika Kneževa.

Inače, negativnoj ocjeni glavnog revizora Republike Srpske, kumovale su upravo dvije skupštinske većine, kao i budžet nametnut sudskim putem.

Načelnik Bore Škeljić tvrdi da bi opština bila u plusu, da nije opstrukcije od strane republičkih institucija, posebno Poreske uprave Republike Srpske, kao i milionskih dugova koje je u prethodnom mandatu stvorio SNSD-ov načelnik Čedo Vuković.

U Kneževu su zaduženja pet puta veća od opštinskog budžeta, a sporni su i neki krediti. Škeljić navodi primjer kredita Investiciono razvojne banke od 5,6 miliona maraka, za koji je njegov prethodnik Čedo Vuković, kako kaže, obmanuo odbornike.

"Vuković je rekao da opština neće vraćati taj kredit, da će to biti grant i da je to vid nekakve pomoći", podsjeća Škeljić.

SNSD je nakon lokalnih izbora 2012. novim načelnicima u više opština Republike Srpske u naslijeđe ostavio dva do tri puta veći broj zaposlenih u lokalnoj administraciji, a skupe poslove na infrastrukturi dobijale su privilegovane firme.

Nakon poraza na izborima za načelnika, kandidat SNSD-a Čedo Vuković postavljen je za direktora ŠG „Čemernica“ i na toj funkciji nalazi se i danas, iako je na opštim izborima 2014. izabran za narodnog poslanika.

Iz Kneževa je nedavno Republičkoj komisiji za utvrđivanje sukoba interesa u institucijama Republike Srpske stigla prijava protiv Vukovića zbog sukoba interesa, što je vjerovatno i bio povod za ponovni opoziv Škeljića.

Izvor: Istinito

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

moso

31.10.2015 19:05

Udbasi,sumokradice i lovokradice ne miruju.Opet ce im opoziv biti neuspjesan.Blizi se kraj teroru MD i njegovog medijskog pajtosa ZK.

ODGOVORITE
Name

Nananananana....

01.11.2015 09:12

I da te Dodik opozove 100 puta bices nas nacelnik.Nije to glas za nacelnika vec protiv rezima.To samo pokazuje koliko je Mile i njegova sekta izgubljena u prostoru i vremenu.Gotovo je Milorade,proslo tvoje sve.KRAJ!!!!!

Name

CENTAR SVIJETA

31.10.2015 19:28

TE SELENDRA KO CENTAR SVIJETA. JE....TE.DAJTE SKINITE SE VIŠE SA TIH BALVAN POLITIČARA I POLITIKA.

ODGOVORITE
Name

Duća

31.10.2015 19:29

I Škeljić i Vuković su kneževski grobari, kriminalci koji su obezbijedili i svoju unučad, a kao političari davno potrošeni.Rastjerali su kneževljane po bijelom svijetu a od opštine napravili MZ.Kako su radili za Kneževo, tako im Bog pomogao!

ODGOVORITE
Name

SDS Knezevo

31.10.2015 21:21

Ne znamo zbog čega novinar BN Ž. Raljić već drugu godinu priča o većini u kojoj su "odbornici SDS" kada i ptice na grani znaju da to nisu odbornici SDS?

ODGOVORITE
Name

MZ Šolaji

31.10.2015 23:20

Moso, cista desetka za komentar. Duca, tacno da je Dodik i njegov SNSD zadnju deceniju vodio katastrofalnu i pogubnu politiku u nasoj lokalnoj zajdnici, preslikana politika vodi se krvlju nam natopljena Republika Srpska. Od dva zla biramo manje zlo. Dr Škeljicu na proslogodisnjem opozivu imao si u nasem selu 264 glasa, sada ti obecavamo 300.

ODGOVORITE
Name

Bregovci

31.10.2015 23:48

Glas za Doktora, glas protiv opoziva. Hvala za preko 40 cisterni vode besplatno dopremljeni mjestanima u najvecoj susi.

ODGOVORITE
Name

dzigi

01.11.2015 00:30

E jeste baksuzi I sds I snsd I skeljic I micic I kompletno svi politicari , kako bi vas narod raskomado mamu vam j...

ODGOVORITE
Name

brle

01.11.2015 07:03

lako im je praviti referendume svake druge godine kada je razvijena opstina pa narod ima para.

ODGOVORITE
Name

anticrveni

01.11.2015 18:42

Knezevo dobro zna ko je taj tzv. vatrogasac, danas lazni inzinjer Cedo i sta je im ucinuo i sta cini i nece glasati za opoziv. Ovo ce im biti kraj i potvrda nove pobjede na lokalnim izborima 2016.

ODGOVORITE