ПЛ: Челси скроз ''пуца'', Арсенал лако, Сити једва, Јунајтед ''нула''!

Манчестер Сити тешком муком савладао је Норич 2:1 (0.0), док Арсенал није имао превише проблема на гостовању Свонсију 3:0 (0:0) у 11. колу Премијер лиге. Венгер и Пелегрини остварили победе и наставили трку у двоје, док је Манчестер јунајтед кикснуо код Кристал Паласа. Славен Билић изгубио прву утакмицу у гостима! Жозе Мурињо још једном поражен ове сезоне. Да ли је ово крај?

Фудбал 31.10.2015 | 18:40
ПЛ: Челси скроз ''пуца'', Арсенал лако, Сити једва, Јунајтед ''нула''!

Суботу је отворио занимљив дуел Челсија и Ливерпула, а ништа мање није било занимљиво у "енглеском" термину од 16 часова...

Први меч 11. кола и одмах дерби... И више од тога!

Челси је поражен, поново, на свом "Стамфорд Бриџу" од Ливерпула 3:1, иако је водио у овом дуелу, али су Филипе Коутињо и Кристијан Бентеке можда и потписали отказ Жозеу Мурињу.

Или бар никад није био ближи отказу...

"Плавци" су на прави начин отворили утакмицу, а први конкретнији напад одмах претворили у гол.

Можда и први пут ове сезоне, Челси је успео да лако направи вишак на крилу после комбинације Оскара и Аспиликуете, а онда је Шпанац сачекао и послао сјајан центаршут у срце шеснаестерца где се Рамирес створио одједном и довео Челси у велико вођство... И тако вратио Челсију за нови уговор који је потписао пре два дана!

Утисак је да је Алберто Морено задремао и тако омогућио омаленом Бразилцу да неометан захвати лопту како жели, а Симон Мињоле је био "кратак".

Мурињо је на клупи оставио Матића и Фабрегаса, али ни Рамирес и Микел нису све време имали решења за Ливерпулове брзе играче. Фирмино се повлачио са места нападача и покушао неколико пута, додуше врло лоше, као и Адам Лалана и Филипе Коутињо.

Међутим, тражили су пенал играчи Ливерпула због неопрезног играња руком Џона Терија после шута Натанијела Клајна, али је Марк Клатенбург рекао - не. После успореног снимка јасно се видело да га је лопта погодила у руку, али да је било ван казненог простора.

Деловало је да ће се полувреме завршити вођством Челсија, чак је и Жозе Мурињо кренуо у тунел, а онда је Филипе Коутињо показао своју малу чаролију...

У трећем минуту надокнаде Бразилац је једним потезом избацио Рамиреса и направио "рупу", а онда прелепим ударцем савладао Асмира Беговића. У малу мрежу!

Тражили су црвени картон играчи Челсија средином другог дела игре када је Лукас оборио Микела, чак је и Мурињо устао са клупе и саркастично се смејао на одлуку Марка Клатенбурга да га не "награди", па ће Мурињо, ако потраје, сигурно говорити и о овом детаљу.

Али имаће и Ливерпул шта да приговори, пошто је Дијего Коста опет био "прљав". После једног дуела са Шкртелом ударио је Словака копачком у стомак, али то судија није приметио...

У наставку је Кенеди имао шансу, чим је ушао уместо Азара, али најлепши моменат је био када је Оскар отео лопту Емреу Џану на половини терена и из првог контакта шутирао ка голу. Међутим, ипак је Симон Мињоле, који је био далеко од гол линије, последњим напорима ипак успео да закачи лопту и пошаље је у корнер.

Иако је Челси играо нешто боље у тим моментима, одбрана је још једном попустила.

Бентеке се најбоље снашао у скоку, лопта је дошла до Филипа Коутиња, а овај је опет на савршен начин пронашао "рупу" и уз помоћ стомака Џона Терија савладао Асмира Беговића по други пут.

А ту није био крај... Или је ту почетак краја за оног другог?

Управо је Белгијанац био човек преокрета, или Јирген Клоп који је осетио тренутак када да га уведе, а овај му се у 83. минуту одужио за поверење.

Бентеке је примио лопту у шеснастерцу, а играчи Челсија су га пустили да се намести и погоди за великих 3:1, па су чак и навијачи који су до тог тренутка певали "Жозе Мурињо" почели да напуштају Стамфорд Бриџ.

Арсенал и Манчестер настављају трку у двоје пошто су победили Свонси 3:0, односно Норич 2:1, док Манчестер јунајтед полако посустаје, пошто су одиграли 0:0 са Кристал Паласом. Лестер је наставио да меље, а Славен Билић је први пут изгубио у гостима!

Држао се за главу Бафетимби Гомис после невероватног промашаја у првом полувремеу. Бежао је у контри и испред себе имао само Петра Чеха, али онда се у последњи мах одлучио на дриблинг, а пристигла су и два Арсеналова дефанзивца и осујетила Гомиса да доведе “лабудове” у велико вођство.

Није много прошло док им се то није обило о главу…

Арсеналов двојац, који је очигледно у доброј форми, сарађивао је код гола у 49. минуту.

Мезут Озил је набацио из корнера, а фантастично се снашао Оливије Жиру и лопту послао у доњи леви угао, што је његов шести гол ове сезоне.

Сналажљивост је била врлина Арсенала и код другог гола. После гужве код Лукаша Фабијанског, када су га у скоку ометали Жиру и Косијелни, најбоље се снашао овај други и угурао лопту у мрежу, док су се играчи и стручни штаб Свонсија жалили код главног судије за недосуђен фаул.

Грогирани после тог гола, наставили су само да тону дубље играчи Свонсија.

Изгубио је у току недеље Теа Волкота и Окслејда-Чембрлејна, али је шансу искористио млади Костариканац Џоел Кембел и постигао гол за 3:0, поново на пас Мезута Озила.

Арсенал је на неколико минута сањао прво место, пошто се Манчестер сити мучио против Норича, али су асистенција Кевина де Брујнеа за аргентинског штопера Отамендија и пенал Јаје Туреа у финишу меча били довољни за нову победу “грађана”, а самим тим и поравнање на врху табеле Премијер лиге, иако је Норич био близу сензације након гола Камерона Џерома.

Коларов је имао шансу да повиси на 3:1, али је у седмом минуту надокнаде промашио пенал...

Мучио се и Манчестер јунајтед, али за разлику од "суграђана", нису имали среће сломе Кристал Палас, штавише - имали су среће да не буду поражени!

Највеће изненађење дана приредио је Вотфорд. Они су угостили екипу Вест Хема, која је узела скалп готово свим великим екипама, а ове сезоне се најбоље сналазе када играју ван свог стадиона, међутим, Кике Санчез Флорез је "укинуо" ту праксу.

Вотфорд је славио головима свом најбољег стрелца Одиона Игала који је био прецизан у 39. и 48. минуту, за први пораз Вест Хема у гостима у шест утакмица.

Лестер је наставио са одличним резултатима ове сезоне и поново су славили после преокрета.

Губили су на полувремену од ВБА, али су на леђим, кога другог до Мареза и Вардија, забележили шесту победу у новом сезони и остали у врху табеле.

Премијер лига 11. коло:

Челси – Ливерпул 1:3 (1:1)
/Рамирес 4 – Коутињо 45+3, 74, Бентеке 83/

Кристал Палас – Манчестер јунајтед 0:0

Манчестер сити – Норич 2:1 (0:0)
/Отаменди 67, Туре 89 - Џером 83/

Њукасл – Стоук 0:0

Свонси - Арсенал 0:3 (0:0)
/Жиру 49, Косијелни 68, Кембел 74/

Вотфорд – Вест Хем 2:0 (1:0)
/Игало 39, 48/

ВБА – Лестер 2:3 (1:0)
/Рондон 30, Ламберт 85 – Марез 57,65, Варди 77/

недеља

Евертон – Сандерленд
Саутемптон – Борнмут

ТАБЕЛА: Манчестер сити 25, Арсенал 25, Лестер 22, Манчестер јунајтед 21, Вест Хем 20, Тотенхем (-1) 17, Ливерпул 17, Кристал Палас 16, Вотфорд 16, Саутемптон (-1) 14, ВБА 14, Евертон (-1) 13, Свонси 13, Стоук 13, Челси 11, Норич 9, Борнмут (-1) 8, Њукасл 7, Сандерленд (-1) 6, Астон Вила (-1) 4.

Коментари / 0

Оставите коментар