PL: Čelsi skroz ''puca'', Arsenal lako, Siti jedva, Junajted ''nula''!

Mančester Siti teškom mukom savladao je Norič 2:1 (0.0), dok Arsenal nije imao previše problema na gostovanju Svonsiju 3:0 (0:0) u 11. kolu Premijer lige. Venger i Pelegrini ostvarili pobede i nastavili trku u dvoje, dok je Mančester junajted kiksnuo kod Kristal Palasa. Slaven Bilić izgubio prvu utakmicu u gostima! Žoze Murinjo još jednom poražen ove sezone. Da li je ovo kraj?

Fudbal 31.10.2015 | 18:40
PL: Čelsi skroz ''puca'', Arsenal lako, Siti jedva, Junajted ''nula''!

Subotu je otvorio zanimljiv duel Čelsija i Liverpula, a ništa manje nije bilo zanimljivo u "engleskom" terminu od 16 časova...

Prvi meč 11. kola i odmah derbi... I više od toga!

Čelsi je poražen, ponovo, na svom "Stamford Bridžu" od Liverpula 3:1, iako je vodio u ovom duelu, ali su Filipe Koutinjo i Kristijan Benteke možda i potpisali otkaz Žozeu Murinju.

Ili bar nikad nije bio bliži otkazu...

"Plavci" su na pravi način otvorili utakmicu, a prvi konkretniji napad odmah pretvorili u gol.

Možda i prvi put ove sezone, Čelsi je uspeo da lako napravi višak na krilu posle kombinacije Oskara i Aspilikuete, a onda je Španac sačekao i poslao sjajan centaršut u srce šesnaesterca gde se Ramires stvorio odjednom i doveo Čelsi u veliko vođstvo... I tako vratio Čelsiju za novi ugovor koji je potpisao pre dva dana!

Utisak je da je Alberto Moreno zadremao i tako omogućio omalenom Brazilcu da neometan zahvati loptu kako želi, a Simon Minjole je bio "kratak".

Murinjo je na klupi ostavio Matića i Fabregasa, ali ni Ramires i Mikel nisu sve vreme imali rešenja za Liverpulove brze igrače. Firmino se povlačio sa mesta napadača i pokušao nekoliko puta, doduše vrlo loše, kao i Adam Lalana i Filipe Koutinjo.

Međutim, tražili su penal igrači Liverpula zbog neopreznog igranja rukom Džona Terija posle šuta Natanijela Klajna, ali je Mark Klatenburg rekao - ne. Posle usporenog snimka jasno se videlo da ga je lopta pogodila u ruku, ali da je bilo van kaznenog prostora.

Delovalo je da će se poluvreme završiti vođstvom Čelsija, čak je i Žoze Murinjo krenuo u tunel, a onda je Filipe Koutinjo pokazao svoju malu čaroliju...

U trećem minutu nadoknade Brazilac je jednim potezom izbacio Ramiresa i napravio "rupu", a onda prelepim udarcem savladao Asmira Begovića. U malu mrežu!

Tražili su crveni karton igrači Čelsija sredinom drugog dela igre kada je Lukas oborio Mikela, čak je i Murinjo ustao sa klupe i sarkastično se smejao na odluku Marka Klatenburga da ga ne "nagradi", pa će Murinjo, ako potraje, sigurno govoriti i o ovom detalju.

Ali imaće i Liverpul šta da prigovori, pošto je Dijego Kosta opet bio "prljav". Posle jednog duela sa Škrtelom udario je Slovaka kopačkom u stomak, ali to sudija nije primetio...

U nastavku je Kenedi imao šansu, čim je ušao umesto Azara, ali najlepši momenat je bio kada je Oskar oteo loptu Emreu Džanu na polovini terena i iz prvog kontakta šutirao ka golu. Međutim, ipak je Simon Minjole, koji je bio daleko od gol linije, poslednjim naporima ipak uspeo da zakači loptu i pošalje je u korner.

Iako je Čelsi igrao nešto bolje u tim momentima, odbrana je još jednom popustila.

Benteke se najbolje snašao u skoku, lopta je došla do Filipa Koutinja, a ovaj je opet na savršen način pronašao "rupu" i uz pomoć stomaka Džona Terija savladao Asmira Begovića po drugi put.

A tu nije bio kraj... Ili je tu početak kraja za onog drugog?

Upravo je Belgijanac bio čovek preokreta, ili Jirgen Klop koji je osetio trenutak kada da ga uvede, a ovaj mu se u 83. minutu odužio za poverenje.

Benteke je primio loptu u šesnastercu, a igrači Čelsija su ga pustili da se namesti i pogodi za velikih 3:1, pa su čak i navijači koji su do tog trenutka pevali "Žoze Murinjo" počeli da napuštaju Stamford Bridž.

Arsenal i Mančester nastavljaju trku u dvoje pošto su pobedili Svonsi 3:0, odnosno Norič 2:1, dok Mančester junajted polako posustaje, pošto su odigrali 0:0 sa Kristal Palasom. Lester je nastavio da melje, a Slaven Bilić je prvi put izgubio u gostima!

Držao se za glavu Bafetimbi Gomis posle neverovatnog promašaja u prvom poluvremeu. Bežao je u kontri i ispred sebe imao samo Petra Čeha, ali onda se u poslednji mah odlučio na dribling, a pristigla su i dva Arsenalova defanzivca i osujetila Gomisa da dovede “labudove” u veliko vođstvo.

Nije mnogo prošlo dok im se to nije obilo o glavu…

Arsenalov dvojac, koji je očigledno u dobroj formi, sarađivao je kod gola u 49. minutu.

Mezut Ozil je nabacio iz kornera, a fantastično se snašao Olivije Žiru i loptu poslao u donji levi ugao, što je njegov šesti gol ove sezone.

Snalažljivost je bila vrlina Arsenala i kod drugog gola. Posle gužve kod Lukaša Fabijanskog, kada su ga u skoku ometali Žiru i Kosijelni, najbolje se snašao ovaj drugi i ugurao loptu u mrežu, dok su se igrači i stručni štab Svonsija žalili kod glavnog sudije za nedosuđen faul.

Grogirani posle tog gola, nastavili su samo da tonu dublje igrači Svonsija.

Izgubio je u toku nedelje Tea Volkota i Okslejda-Čembrlejna, ali je šansu iskoristio mladi Kostarikanac Džoel Kembel i postigao gol za 3:0, ponovo na pas Mezuta Ozila.

Arsenal je na nekoliko minuta sanjao prvo mesto, pošto se Mančester siti mučio protiv Noriča, ali su asistencija Kevina de Brujnea za argentinskog štopera Otamendija i penal Jaje Turea u finišu meča bili dovoljni za novu pobedu “građana”, a samim tim i poravnanje na vrhu tabele Premijer lige, iako je Norič bio blizu senzacije nakon gola Kamerona Džeroma.

Kolarov je imao šansu da povisi na 3:1, ali je u sedmom minutu nadoknade promašio penal...

Mučio se i Mančester junajted, ali za razliku od "sugrađana", nisu imali sreće slome Kristal Palas, štaviše - imali su sreće da ne budu poraženi!

Najveće iznenađenje dana priredio je Votford. Oni su ugostili ekipu Vest Hema, koja je uzela skalp gotovo svim velikim ekipama, a ove sezone se najbolje snalaze kada igraju van svog stadiona, međutim, Kike Sančez Florez je "ukinuo" tu praksu.

Votford je slavio golovima svom najboljeg strelca Odiona Igala koji je bio precizan u 39. i 48. minutu, za prvi poraz Vest Hema u gostima u šest utakmica.

Lester je nastavio sa odličnim rezultatima ove sezone i ponovo su slavili posle preokreta.

Gubili su na poluvremenu od VBA, ali su na leđim, koga drugog do Mareza i Vardija, zabeležili šestu pobedu u novom sezoni i ostali u vrhu tabele.

Premijer liga 11. kolo:

Čelsi – Liverpul 1:3 (1:1)
/Ramires 4 – Koutinjo 45+3, 74, Benteke 83/

Kristal Palas – Mančester junajted 0:0

Mančester siti – Norič 2:1 (0:0)
/Otamendi 67, Ture 89 - Džerom 83/

Njukasl – Stouk 0:0

Svonsi - Arsenal 0:3 (0:0)
/Žiru 49, Kosijelni 68, Kembel 74/

Votford – Vest Hem 2:0 (1:0)
/Igalo 39, 48/

VBA – Lester 2:3 (1:0)
/Rondon 30, Lambert 85 – Marez 57,65, Vardi 77/

nedelja

Everton – Sanderlend
Sautempton – Bornmut

TABELA: Mančester siti 25, Arsenal 25, Lester 22, Mančester junajted 21, Vest Hem 20, Totenhem (-1) 17, Liverpul 17, Kristal Palas 16, Votford 16, Sautempton (-1) 14, VBA 14, Everton (-1) 13, Svonsi 13, Stouk 13, Čelsi 11, Norič 9, Bornmut (-1) 8, Njukasl 7, Sanderlend (-1) 6, Aston Vila (-1) 4.

Komentari / 0

Ostavite komentar