Руси ликвидирали 28 команданата терориста

Захваљујуц́и руској авијацији ситуација у Сирији се значајно промијенила, нарушен је систем управљања терористичким формацијама, саопштио је начелник Главне оперативне управе Према ријечима портпарола Војске Русије генерала Андреја Картаполова, интензитет акција руске авијације у Сирији остаје висок.

Свијет 31.10.2015 | 09:00
Руси ликвидирали 28 команданата терориста

„Током удара руске авијације ситуација у Сирији се значајно промијенила. Терористи су претрпели велике губитке. Нарушен је систем управљања и снабдевања банди који је створен током неколико посљедњих година“, навео је генерал.

По његовим ријечима, из строја су избачени главни контролни центар и комуникациони чворови, а уништене су и највец́е базе за снабдевање милитаната оружјем, горивом и муницијом. Такође, порушена је и инфраструктура која се користила за обуку нових терориста.

„Исламска држава и Нусра фронт су изгубили иницијативу и били су принуђени да на свим фронтовима пређу у дефанзиву. Притом, нарушена је стабилна команда јединица. То је омогуц́ило да 28 најстрашнијих вођа банди буде ликвидирано“, рекао је Картаполов.

Он је нагласио да су у провинцији Идлибу у посљедњих неколико дана убијена четири таква „руководиоца“ терориста.

НН

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бец

31.10.2015 08:10

Зато УСА и њезини полтрони одмах сазивају "мировне"преговоре у Бецу да би мало добили на времену. Зато Руси у памет и само наставите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

31.10.2015 08:59

Није ми било јасно сво ово време.Како је могуце да се светске силе боре против те терористицке организације а она све јаца,брза,опремљенија и успеснија на терену.Досли Руси и све се променило за пар седмица ,ако је све ово истина сто се писе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

млада босна

31.10.2015 09:11

Добро си Богољуб,ако је све то истина!Дај Бозе али ови из Сирије у СРБ,ХР и другим земљама не цују изгледа

Name

051

31.10.2015 09:28

Ја се надам да је тако, али да Руси напредују како то објасњавају рат би вец био готов, а не видим да је ИСИЛ несто мањи него прије руских удара. Не знаци ако неки Рус казе да су све растимали да је стварно тако. Пропаганда је цудо, то Амери најбоље знају.

Name

Русија

31.10.2015 09:15

То ти је реци наса способност несто подсијеца на САД из 5 хиљада км видимо кога и колико смо побили,а поготово сефове,мора да им писе на целу.Па не ратујете ви против Њемаца који имају регуларну војску вец против терориста.

ОДГОВОРИТЕ