Rusi likvidirali 28 komandanata terorista

Zahvaljujući ruskoj avijaciji situacija u Siriji se značajno promijenila, narušen je sistem upravljanja terorističkim formacijama, saopštio je načelnik Glavne operativne uprave Prema riječima portparola Vojske Rusije generala Andreja Kartapolova, intenzitet akcija ruske avijacije u Siriji ostaje visok.

Svijet 31.10.2015 | 09:00
Rusi likvidirali 28 komandanata terorista

„Tokom udara ruske avijacije situacija u Siriji se značajno promijenila. Teroristi su pretrpeli velike gubitke. Narušen je sistem upravljanja i snabdevanja bandi koji je stvoren tokom nekoliko posljednjih godina“, naveo je general.

Po njegovim riječima, iz stroja su izbačeni glavni kontrolni centar i komunikacioni čvorovi, a uništene su i najveće baze za snabdevanje militanata oružjem, gorivom i municijom. Takođe, porušena je i infrastruktura koja se koristila za obuku novih terorista.

„Islamska država i Nusra front su izgubili inicijativu i bili su prinuđeni da na svim frontovima pređu u defanzivu. Pritom, narušena je stabilna komanda jedinica. To je omogućilo da 28 najstrašnijih vođa bandi bude likvidirano“, rekao je Kartapolov.

On je naglasio da su u provinciji Idlibu u posljednjih nekoliko dana ubijena četiri takva „rukovodioca“ terorista.

NN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bec

31.10.2015 08:10

Zato USA i njezini poltroni odmah sazivaju "mirovne"pregovore u Becu da bi malo dobili na vremenu. Zato Rusi u pamet i samo nastavite!

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

31.10.2015 08:59

Nije mi bilo jasno svo ovo vreme.Kako je moguce da se svetske sile bore protiv te teroristicke organizacije a ona sve jaca,brza,opremljenija i uspesnija na terenu.Dosli Rusi i sve se promenilo za par sedmica ,ako je sve ovo istina sto se pise.

ODGOVORITE
Name

mlada bosna

31.10.2015 09:11

Dobro si Bogoljub,ako je sve to istina!Daj Boze ali ovi iz Sirije u SRB,HR i drugim zemljama ne cuju izgleda

Name

051

31.10.2015 09:28

Ja se nadam da je tako, ali da Rusi napreduju kako to objasnjavaju rat bi vec bio gotov, a ne vidim da je ISIL nesto manji nego prije ruskih udara. Ne znaci ako neki Rus kaze da su sve rastimali da je stvarno tako. Propaganda je cudo, to Ameri najbolje znaju.

Name

Rusija

31.10.2015 09:15

To ti je reci nasa sposobnost nesto podsijeca na SAD iz 5 hiljada km vidimo koga i koliko smo pobili,a pogotovo sefove,mora da im pise na celu.Pa ne ratujete vi protiv Njemaca koji imaju regularnu vojsku vec protiv terorista.

ODGOVORITE