Базел: Надал опет са ивице пораза до побједе над Чилићем!

Шпански тенисер Рафаел Надал и трећи пут је морао да игра три сета на турниру у Базелу, али је поново тријумфовао након преокрета.

Тенис 30.10.2015 | 22:45
Базел: Надал опет са ивице пораза до побједе над Чилићем!

Надал је био близу пораза против Марина Чилића који је имао сет и брејк вишка, али је искористио „распад“ у игри Хрвата за тријумф резултатом 4:6, 6:3, 6:3.

Шпанац се тако пласирао у полуфинале где га чека Ришар Гаске из Француске, који је такође у три сета елиминисао Ива Карловића – 6:4, 6:7 (2-7), 7:6 (8-6).

Рафа није имао никаквих шанси у првом сету захваљујући фантастичном сервису Марина. Чилић је лагано освајао своје гемове и сачекао своју у финишу сета. При резултату 4:4 изборио се за брејк шансу, одмах је реализовао, а онда и лагано одсервирао за 1-0.

Није могао да очекује бољи почетак другог меча – нападао је из свих оружја и врло брзо је на семафору писало 2:0.

Међутим, тада је потпуно стао и дозволио противнику да се врати. Надал је смањио на 2:1, а онда добио надмудривање на мрежи за први брејк. Наставио је са притиском и у осмом гему још једном одузео сервис ривалу. Хрват му је поклањао брејк лопте дуплим грешкама, да би ’бик са Маљорке’ искористио тек четврту.

Изједначио је у сетовима, а потом и направио брејк на старту одлучујућег када је преломио меч. Добијао је гемове на свој сервис и новим брејком завршио меч, после два сата и 15 минута.

У трећем мечу дана Џек Сок је у америчком дербију победио Доналда Јанга са 5:7, 6:4, 6:2 и сада чека бољег из последњег четвртфинала у којем се састају Роџер Федерер и Давид Гофан.

Коментари / 0

Оставите коментар