Bazel: Nadal opet sa ivice poraza do pobjede nad Čilićem!

Španski teniser Rafael Nadal i treći put je morao da igra tri seta na turniru u Bazelu, ali je ponovo trijumfovao nakon preokreta.

Tenis 30.10.2015 | 22:45
Bazel: Nadal opet sa ivice poraza do pobjede nad Čilićem!

Nadal je bio blizu poraza protiv Marina Čilića koji je imao set i brejk viška, ali je iskoristio „raspad“ u igri Hrvata za trijumf rezultatom 4:6, 6:3, 6:3.

Španac se tako plasirao u polufinale gde ga čeka Rišar Gaske iz Francuske, koji je takođe u tri seta eliminisao Iva Karlovića – 6:4, 6:7 (2-7), 7:6 (8-6).

Rafa nije imao nikakvih šansi u prvom setu zahvaljujući fantastičnom servisu Marina. Čilić je lagano osvajao svoje gemove i sačekao svoju u finišu seta. Pri rezultatu 4:4 izborio se za brejk šansu, odmah je realizovao, a onda i lagano odservirao za 1-0.

Nije mogao da očekuje bolji početak drugog meča – napadao je iz svih oružja i vrlo brzo je na semaforu pisalo 2:0.

Međutim, tada je potpuno stao i dozvolio protivniku da se vrati. Nadal je smanjio na 2:1, a onda dobio nadmudrivanje na mreži za prvi brejk. Nastavio je sa pritiskom i u osmom gemu još jednom oduzeo servis rivalu. Hrvat mu je poklanjao brejk lopte duplim greškama, da bi ’bik sa Maljorke’ iskoristio tek četvrtu.

Izjednačio je u setovima, a potom i napravio brejk na startu odlučujućeg kada je prelomio meč. Dobijao je gemove na svoj servis i novim brejkom završio meč, posle dva sata i 15 minuta.

U trećem meču dana Džek Sok je u američkom derbiju pobedio Donalda Janga sa 5:7, 6:4, 6:2 i sada čeka boljeg iz poslednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju Rodžer Federer i David Gofan.

Komentari / 0

Ostavite komentar