Пјанић: Ако не можемо проћи Ирце...

...нисмо ни заслужили пласман на ЕУРО 2016.!

Фудбал 01.11.2015 | 08:00
Пјанић: Ако не можемо проћи Ирце...

Везиста Роме и репрезентације Босне и Херцеговине Миралем Пјанић јасно поручио да "змајеви" могу проћи Републику Ирску у баражу за пласман на ЕУРО 2016.

У интервјуу за "Спорт Аваз" Пјанић нема дилему око проласка на шампионат Европе у Француској.

"Можемо! Ако нисмо у стању у двије утакмице проћи Ирску, онда нисмо ни заслужили да играмо на Европском првенству", рекао је сјајни везиста Римљана.

Наравно, његов оптимизам не значи да ће проћи пргавих Ираца бити "шетња".

"Неће бити лако јер Ирска игра другачије него што, рецимо играју Белгијанци, Португаци, Италијани, Шпанци... Играју тврдо, агресивно, с дугим лоптама. Јаки су у прекидима. Као тим су доста компактни, имају иза себе два успјешна баража".

Ипак, по његовом мишљењу, шансе за пласман БиХ на Европско првенство постоје.

"Наравно да имамо. Знаш да смо у почетку имали доста пехова. Имали смо повријеђених играча. Било је искључења, картона, разних малера...Нисмо сви били у такмичарској форми, што је утицало на резултате. Ако знамо да смо лоше почели квалификације, онда је и пласман у бараж успјех. Сада смо јачи за Едина Џеку, Сеада Колашинца, већина играча је у форми. Надам се да ће играти и Мухамед Бешић у реваншу. Пуно је повољнија шанса него током квалификација. Стасали су неки нови, млађи играчи. Све нам то иде на руку. Зато сам увјерен у коначни тријумф".

Првенствено од млађих је поменуо Милана Ђурића, чији су голови одвели "змајеве" у плеј-оф.

"Милан ме одушевио против Велса. Још на тренинзима видио сам да је Ђурић играч који ће нам дати нову димензију, поготово када смо схватили да ћемо играти без Џеке. Милан својим уласком прави преокрет и врши притисак на њихову задњу линију. Врло је важно што је он играч који не губи лопте, добија дуеле, зна изнудити прекршај, спустити лопту. То је врло важно. И није јак само у зраку већ и на земљи. Пуно ће растеретити Џеку", подвукао је Пјанић.

ПОВРАТАК МИСКЕТА БИ МЕ ОБРАДОВАО

Да ли Пјанић и Звјездан Мисимовић могу заједно играти?

"Прво да кажем да би ме повратак Мискета јако обрадовао, О причама да Миске и ја не можемо играти заједно само ћу рећи да смо заједно у тиму изборили пласман на Свјетско првенство. Да смо убједљиво завршили квалификације. Да би прошли у други круг у Бразилу да није било судијске крађе. Миске и ја функционишемо одлично. Био бих сретан ако би се вратио, јер је као играч и човјек изузетан. Ипак, одлука је на њему и на селектору Мехмеду Баждаревићу. Колико год нам био важан, ми као репрезентација не смијемо зависити од једног играча, макар се он звао Пјанић, Џеко или Мисимовић. Једног дана сви ћемо се повући, а репрезентација треба имати свој стил, систем игре".

Коментари / 0

Оставите коментар