Јовић и Живковић у 30 најталентованијих!

Амерички портал "Блеацхер Репорт" уврстио двојицу младих српских фудбалера на листу 100 најталентованијих играча млађих од 20 година. И то високо!

Фудбал 02.11.2015 | 13:20
Јовић и Живковић у 30 најталентованијих!

У Србији већ дуже време важе за једне од најталентованијих фудбалера, а њихов фудбалски потенцијал приметили су и новинари америчког портала "Блеацхер Репорт".

Они су желели да направе јединствену листу од 100 најталентованијих фудбалера, у узрасту од 17 до 20 година, а на њој су се нашли и фудбалери Црвене звезде и Партизана - поприлично високо.

Лука Јовић је завршио на 28. месту ове листе, на којој су, наглашавају аутори, играчи "поређани" према потенцијалу, а не према тренутним могућностима. За Луку Јовића цитирају Звездана Терзића и његову одлуку о додељивању броја 9, када је поручио Ђорђу Деспотовићу да "би Лука носио дрес са бројем девет, па макар у Звезду дошао и Робин ван Перси!".

За младог нападача црвено-белих наводе и да је један од ретких играча који је остао дуже у Звезди и да у "клубу верују да је постати један од најбољих нападача", као и да "ће га добро продати". Додају и да је одличан техничар са добром завршницом.

Андрија Живковић је десет места "више", на позицији 18!

Златни орлић је већ два пута освојио првенство са Партизаном, а већ дуже време, иако му је само 19 година је кључни играч овог тима. Наводе да слободан простор "проналази као ракете за навођење", као и да шаље сјајне центаршутеве и може да постигне гол и са већих удаљености. Аутора текста својим балансом тела и незадрживошћу у продорима подсећа на Серхија Агуера и Паула Дибалу.

Листом доминирају играчи из "лига петице", па се може рећи да је ово велики успех за двојицу фудбалера, на којој је на првој позицији завршио најскупљи тинејџер света - Антони Марсијал.

У топ 10 се налазе још и Рахим Стерлинг (Манчестер сити), Јури Тилеманс (Андерхелт), Курт Зума (Челси), Пјер Емил-Хејбјерг (Бајерн Минхен), Хозе Марија Хименез (Атлетико Мадрид), Ришедли Базур (Ајакс), Дан Кровли (Арсенал), Хаиро Ридевалд (Ајакс) и Хачим Мастур (Милан).

Коментари / 0

Оставите коментар