Jović i Živković u 30 najtalentovanijih!

Američki portal "Bleacher Report" uvrstio dvojicu mladih srpskih fudbalera na listu 100 najtalentovanijih igrača mlađih od 20 godina. I to visoko!

Fudbal 02.11.2015 | 13:20
Jović i Živković u 30 najtalentovanijih!

U Srbiji već duže vreme važe za jedne od najtalentovanijih fudbalera, a njihov fudbalski potencijal primetili su i novinari američkog portala "Bleacher Report".

Oni su želeli da naprave jedinstvenu listu od 100 najtalentovanijih fudbalera, u uzrastu od 17 do 20 godina, a na njoj su se našli i fudbaleri Crvene zvezde i Partizana - poprilično visoko.

Luka Jović je završio na 28. mestu ove liste, na kojoj su, naglašavaju autori, igrači "poređani" prema potencijalu, a ne prema trenutnim mogućnostima. Za Luku Jovića citiraju Zvezdana Terzića i njegovu odluku o dodeljivanju broja 9, kada je poručio Đorđu Despotoviću da "bi Luka nosio dres sa brojem devet, pa makar u Zvezdu došao i Robin van Persi!".

Za mladog napadača crveno-belih navode i da je jedan od retkih igrača koji je ostao duže u Zvezdi i da u "klubu veruju da je postati jedan od najboljih napadača", kao i da "će ga dobro prodati". Dodaju i da je odličan tehničar sa dobrom završnicom.

Andrija Živković je deset mesta "više", na poziciji 18!

Zlatni orlić je već dva puta osvojio prvenstvo sa Partizanom, a već duže vreme, iako mu je samo 19 godina je ključni igrač ovog tima. Navode da slobodan prostor "pronalazi kao rakete za navođenje", kao i da šalje sjajne centaršuteve i može da postigne gol i sa većih udaljenosti. Autora teksta svojim balansom tela i nezadrživošću u prodorima podseća na Serhija Aguera i Paula Dibalu.

Listom dominiraju igrači iz "liga petice", pa se može reći da je ovo veliki uspeh za dvojicu fudbalera, na kojoj je na prvoj poziciji završio najskuplji tinejdžer sveta - Antoni Marsijal.

U top 10 se nalaze još i Rahim Sterling (Mančester siti), Juri Tilemans (Anderhelt), Kurt Zuma (Čelsi), Pjer Emil-Hejbjerg (Bajern Minhen), Hoze Marija Himenez (Atletiko Madrid), Rišedli Bazur (Ajaks), Dan Krovli (Arsenal), Hairo Ridevald (Ajaks) i Hačim Mastur (Milan).

Komentari / 0

Ostavite komentar