АБА: Хоће ли се гости опет радовати?!

Гостујуће екипе славиле су на посљедњих пет међусобних дуела у АБА лиги између Цибоне и Игокее. Хоће ли бити тако и овај пут?

Кошарка 01.11.2015 | 09:00
АБА: Хоће ли се гости опет радовати?!

Дуел 8. кола АБА лиге Цибона - Игокеа на програму је у недјељу од 17 часова.

У досадашњих осам мечева ове двије екипе, Александровчани су славили пет пута, а занимљиво да је претходних пет дуела у своју корист ријешила екипа која је гостовала.

Игокеа је први и једини пут до сада поражена у Загребу 2011. године, у првом одмјеравању снаге са Цибоном.

Хоће ли традиција бити настављена и овог пута?

Тренер "игоса" Жељко Лукајић као највећу пријетњу за свој тим издвојио не двојицу некадашњих играча Игокее.

"Цибона заслужује изузетан респект јер су комбинација супер талентованих младих и искусних кошаркаша. Довели су Јоксимовића, који је на Европском првенству био у репрезентацији Словеније и Флоренса којем такође АБА лига није непозната јер је играо у Задру, а обојица су својевремено били чланови Игокее. Вратио им се и Хукић након повреде. Појачали су транзицију игре, убрзали су напад и у последње двије утакмице су показали да су у великој мјери подигли ниво игре. Изгубили су на једну лопту у Скопљу од МЗТ-а и побиједили су Бенфику у Лисабону у Еврокупу што јасно показује да долазе у бољу форму", нахвалио је Лукајић ривала.

Затим се осврнуо ин а своју екипу.

"Ми ћемо тражити своју шансу. Желимо да из добре енергије и квалитетне одбране дођемо до позитивног резултата. Желимо да течност у нападу буде боља, имамо већ другу седмицу континуитет тренинга, без згуснутог распореда утамица. Укаже ли се шанса, а тражимо је свакако, покушаћемо да је искористимо јер желимо те бодове са којима бисмо што прије остварили свој циљ, а он је познат, опстанак у лиги", додао је тренер шампиона БиХ.

Слично размишља и Немања Тодоровић.

"Очекује нас још једна тешка утакмица против једне искусне екипе на њиховом терену. Цибона је сада појачана Флоренсом и Јоксимовићем и сигурно да ће ући изузетно мотивисано у ту утакмицу како би поправили лош утисак са почетка сезоне. Ми смо тренирали квалитетно ове седмице, идемо у пуном саставу и ако будемо ушли у ту утакмицу са јаком одбраном, уколико исконтролишемо њихову скок игру, мислим да нећемо доћи у велике проблеме и да ћемо забиљежити још једну побједу", оптимиста је Тодоровић.

Игокеа ће и у главном граду Хрватске бити без помоћи повријеђених Марка Чакаревића и Немање Крстића.

Александровчани су у досадашњем дијелу првенства остварили четири тријумфа у седам утакмица, док су се Загрепчани радовали само два пута.

Коментари / 0

Оставите коментар