Џокер Малешевић у рукаву Весне Крунић

Када је дипломирала на Факултету Физчког васпитања и спорта Универзитета, Сања Ивановић из Градишке, није бринула за своју професионалну будућност.

Република Српска 30.10.2015 | 20:14
Џокер Малешевић у рукаву Весне Крунић

Пуна љубави према свом послу, није имала потребе за бригу. Међутим слиједом логике обољелог друштва, за њу наступају проблеми које није ни слутила. Иако је 2010. године примљена на неодређено вријеме са пуном радном нормом, она сада у овој школи предаје само два часа физичког васпитања. Док иза фаворита, директор стоје СНСД, бивши или актуелни министар, иза Сање Ивановић стоје њено знање, труд, љубав према позиву, а то је у овом друштву тешки гријех.

Прича професорице Сање Ивановић, свједочи о том погубном дејству партијског кадровања у школству Републике Српске. Директорица Гимназије у Градишци Весна Крунић, је наставила, тамо гдје је њен претходник, Петар Бурсаћ стао, али са вишеструко већим жаром у гажењу свих норми осим оних партијских.

Закон по Бурсаћу

Сања Ивановић професорица физичког васпитања, у Гиманазији Градишка ради од почетка школске 2010/2011. године. Запослила се на то радно мјесто на основу конкурса и Уговора о раду на неодређено вријеме од 01.11. 2010. године. Од четири професора Физичког васпитања колико их је тада радило у Гимназији само је професору Војину Кудри и њој ово матична школа.

Док су двојица колега, Милан Јунгић и Зоран Арбутина као запослени у другим школама, у Гимназију примљени на „допуну норме“.Тако је професор Зоран Арбутина био стално запослен у Основној школи „Свети Сава“ у Дубравама код Градишке у Гимназију примљен на основу, Рјешење о запослењу 01. септембра 2010.године са нормом од 6 часова, колики је тада био вишак часова у овој школи.

Интересантно је, то што тадашњи директор Петар Бурсаћ није расписао конкурс за допуну тих шест часова што је по тада важећем Закону о средњем образовању и васпитању био обавезан.

Иако је школске 2010/2011. године имала пуну норму часова у складу са Уговором о раду на неодређено вријеме, као и наредне 2011/2012. године њој је те школске 2012/2013, норма изненада смањена. Остало јој је укупну 14 часова физичког васпитања и 2 часа разредништва за ту школску годину.

За неповјеровати је да јој је норма смањена уз образложење да је смањен број одјељења у Гимназији, док је истовремено професору Зорану Арбутини норма повећана са 6 на десет часова.

Истовремно је норма повећана и професору Милану Јунгићу са осам на десет часова. Како је могуће да је број часова за Сању Ивановић, смањен, а за Арбутину и Јунгића повећан!? Одговор наравно постоји и он је врло једноставан. Зоран Арбутина из Бањалуке, према врло поузданим информацијам, имао је“јаку везу” у Министарсву просвјете, нарочито док је на његовом челу сједио Антон Касиповић.

Сања је тада ипак прихватила овакву расподјелу часова. Учинила је то јер је доведена пред свршен чин. Директор Петар Бурсаћ јој је “скренуо пажњу” да је “задња дошла” у Гиманзију и да је “технолошки вишак” иако никакав документ о технолошком вишку тада није добила.

Схватила је да је оштећена, али је вјеровала да се ради о грешци која ће бити исправљена. Међутим прошла је и та школска година, а неправда није исправљана.

Зато је пред почететак нове, 2013/2014. године, одлучила да пред надлежним инситуцијама затражи заштиту својих права. А знала је да је у праву.

Прије свега, Арбутина је за разлику од ње у Гимназију дошао без конкурса на допуну норме па према томе у расподјели часова није мого имати предност у односу на њу.

Због тога се почетком августа 2013. обратила Републичком педагошком заводу, Министарству просвјете и културе Републике Српске и Републичкој просвјетној инспекцији.

Захтијевала је инспекцијску контролу, јер су њена права предвиђена Законом о раду перманентно кршена још од претходне школске године.

У очекивању да надлежни реагују и да неправду исправе, Сању је дочекало ново непријатно изненађење. За наредну 2013/2014. годину, директор Бурсаћ, јој је понудио само десет часова! Њена вјера у правду, међутим, није попустила. Није прихватила ову, заиста неприхватљиву понуду. Она је тада, још увијек, наивно, вјеровала институцијама. Била је сигурна да ће инспекција исправити неправду.

Без обзира на све, вјеровала је да ће јој бити враћена пуна норма која јој је незаконито одузета. Директор јој је због неприхватања његове понуде, овај пут, запријетио отказом. Опет је устврдио да је она “технолошки вишак” и да је “задња дошла”.

Није се много обазирала на пријетње. Вјеровала је у побједу правде и закона, који су на њеној страни. 

Након тога је Наставничко вијеће, 16.08. 2013. године донијело привремено одлуку о подјели предмета и часова на наставнике и почела је нова школска година.

Републички просвјетни инспектор је 10.10.2013. године извршио инспекцијски преглед „Гимназије“ Градишка.

Инспектор је само констатовао да је „Комисија у складу са Правилником о технолошком вишку прикупила податке о критирјумима који се бодују за наставнике физичког васпитања и након тога утврдила ранг листу“. Инспектор се, није бавио законитошћу Правилника нити валидношћу предочених критерија појединих професора.

Иако је стигло обавјештење да ће се тиме позабавити Републички инспектор рада то се ни до данас није десило.
Наравно, као што је било и за очекивати у друштву гдје су све институције у служби једне политике, немогуће је очекивати да такве институције раде свој посао у складу са законом. Основни услов да рад институција буде непристрасан јесте да у њима раде објективни, некорумпирани и политички неутрални службеници. То у Републици Српској међутим одавно није случај, што се и на овом примјеру показало.

Комисија за одређивање технолошког вишка је Сању Ивановић, 29.08 2013, прогласила технолошким вишком. Након чега је припало свега шест часова физичког васпитања у овој школи!

Потпуно незаштићеној од институција и без политичког или било каквог другог залеђа овој професорици су моћници наставили да отимају оно што јој законски припада. Тако су јој наредне 2014/2015. године оставили да предаје само два часа у Гимназији.

Било је то пред крај Бурсаћевог мандата на челу те Јавне установе.

Закон по Весни Крунић

Из ко зна којих разлога, пред одлазак са функције Бурсаћ је признао да је према Сањи направљена неправда и да би то требало исправити. Он је чак изјавио и да би она трабало да тужи Гимназију!

За нову директорицу Гимназије ускоро је именована професорица Весна Крунић. Провјерени кадар владајућег СНСД-а, постављна је на ту функцију икао је на сједници Школског одбора на којој је биран нови директор од могућих шест добила само два гласа. Нови министар просвјете Дане Малешевић, кадар коалиционог партнера ДНС-а, је ипак пресудио у њену корист. Као и у прошлој, Сањи је и у овој школској години остало само два часа.

Невоље тек слиједе. Истини за вољу број ученика у Гимназији је из године у годину опадао. У складу с тим смањивао се и број часова и професорима физичког васпитања. И Сањи Ивановић и Зорану Арбутини је у овој школској години број часова физичког васпитања спао на по два часа.

По тој расподјели у овој години би два часа Зорана Арбутине, припала Милану Јунгићу, па би се потреба за четвртим професором физичког васпитања у Гимназији потпуно изгубила.

Слиједи ново изненађење.

Половином августа на Стручном активу професора биологије хемије и физичког васпитања, којем је присуствовала и директорица, професорима је представљен нови колега, професор физичког васпитања Марко Зец. Како је сам саопштио, он и Арбутина су се замијенили радним мјестима!?

Што је било потпуно апсурдно обзиром да је Арбутина спао на два часа која припадају Јунгићу. Међутим Јунгић му поклања та два часа како би он “имао улаз” да почне радити у Гимназији!?

Умјесто објашењења новонастале ситуације директорица је позвала Сању и Марка Зеца да у њеном роковнику потпишу неформални споразум да ће, када професор Војин Кудра оде у пензију, подијелити попола његове часове и да школа неће тада запослити новог радника. Схвативши да ”ту нису чиста посла” Професорица Сања Ивановић је одлучила да игру неће прихватити. Постало је јасно да је “споразум” из директоричиног роковника, послужио попут врхунског коцкарског блефа за скретање пажње противнику.

Добар сценарио

На њено инситирање и писмени захтјев Весна Крунић је професорици Сањи Ивановић, доставила допис министра Малешевића, којим је одобрена сумњива ротација радним мјестима између Марка Зеца и Зорана Арбутине.

“Дана 26.06.2015. године Министарство просвјете и културе Републике Српске запримило је ваш захтјев, којим тражите сагласност за трајно премјештање вашег радника Зорана Арбутине професора физичког васпитања запосленог на неодређено вријеме на пола радног времена, у ЈУ ОШ “Свети Сава” из Бањалуке, док би Марко Зец, који је такође професор физичког васпитања запослен на неодређено вријеме на пола радног времена у наведеној основној школи прешао у ЈУ Гимназију у Градишку.

На тај начин би дошло до замјене радних мјеста са преузимањем свих права и обавеза претходника због смањења путних трошкова јер Зоран Арбутина живи у Бањој Луци и годинама путује у Градишку, а Марко Зец живи у Градишци и путује у Бању Луку.

У свом захтјеву позивате се на члан 114а. Закона о основном образовању којим је омогућен трајни премјештај радницима ради лакшег обављања радних обавеза и рационализацији трошкова превоза. “

Лицемјерје

Треба ли добар правник да се запита: Зашто се директорица Гимназије, дакле средње школе позива на Закон о основном образовњу? Па зато што по закону о средњем образовању оваква игра не би могла бити одиграна.

Зато је директорица одлучила да покуша употријебити џокера из свог шпила, у лику министра Дане Малешевића.
Опште познато је да путне трошкове, запосленим у средњим школама (за разлику од основних)не сносе општине. Према томе таква “штедња” није и не може бити предмет договора директорице и министра.

Врхунац лицемјерја, ипак, лежи у чињеници, да се у допису говори о уштеди на превозу професора чији ангажман, обзиром на број часова у Гимназији, уопште није потребан.

Чињеница је такође да Арбутина и даље из Бањалуке путује у Градишку гдје предаје у ОШ “Васа Чубриловић”, док Марко Зец из Градишке, и даље путује у Бањалуку гдје предаје у ОШ “Алекса Шантић”. Путују о трошку Републике Српске односно Министраства просвјете, а ти трошкови не брину министра, испада да је њему битније да спасе општински буџет. Како душебрижно, ако је и од Дане Малешевића, превише је!

Поука ове приче је тек поражавајућа: Омладино узлуд студирате, боље да се мало потрудите, лијепите предизборне плакате, наговорите неког у комшилуку да гласа за вашу партију, а до дипломе се данас може и у ратама.

Аутор: Миљан Ковач
Импулспортал

Коментари / 78

Оставите коментар
Name

Н

30.10.2015 20:00

Ниста страсно, мозе како оцес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоловиц

31.10.2015 05:58

Бас је и професор нецега. Заврсила диф и мисли да је ријесила све у зивоту! Висак него ста је! Браво министре!

Name

здрав и прав

31.10.2015 06:02

Нек удје у неку партију, промјени имидз. Нек узме за примјер Зељку ц. Само напред и без депресије. Тиха вода муљ носи. Све најбоље и запамти: Порнократија!

Name

Семберац

31.10.2015 09:20

Немојте да потцјењујете ДИФ. И наш Мићо Мићић је завршио ДИФ. Видите како је свестран и успјешан. У рату командант батаљона. Истина, захваљујући сестрином мужу. После рата два пута министар и два пута начелник. А пара као блата. Станови у Њемачкој. Зграде у Бијељини а девиза колико хоћеш. Видите да је најбоље студирати ДИФ.

Name

Цуј Цоловица

31.10.2015 09:36

Цуј болида Цоловица, није ни процито цланак а вец се ватио бранит власт.. Нема виска Цола процитај цланак

Name

али

01.11.2015 01:13

не мозе докле хоце

Name

слика

30.10.2015 20:11

Овакве ствари се десавају и у Невесињу. Гдје један те исти цовек нацелник опстине 8 година па сада савјетник који преко послусника опет мути и бунари. Па предсједник рукометног клуба,фудбалски функционер и предсједник просвјете. Познат по преварама и крадама разним. Сада афера око вјетро парка трусина гдје Миковиц тразио огроман мито све се сазнало. Садасњи нацелник финасиро канцеларију опстинским новцем а приватна фирма у питању. Инаце сарадник осниваца и познати руситељ Босица и сдс.Запосљава по Невесињу по налогу осниваца,брука и срамота.Невиден непотизам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран Н.Топола

30.10.2015 21:56

Кад је ова директорица ниста није цудно. Упознали смо се ми код Ћоркана.

Name

кики

04.12.2015 16:18

ПРЕВАРИО ЈЕ БИВШИ ДИРЕКТОР ПЕТАР БУРСАЋ.

Name

кондор

30.10.2015 20:11

Све наведено је истина 100% то зна цијела просвјета у Градишци,нажалост закон силе а не закон правде је на снази у РС,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо

01.11.2015 22:26

Боте зивот, ста раде људи, боте зивот

Name

Озренац

30.10.2015 20:14

Све, напријед наведено, је наравно по закону. То сто Ви не припадате скупини за коју тај Закон вриједи, је Вас проблем. Ви нисте процитали оно сто писе измедју редова и заглављу. Све одредбе се примјењују или не примјењују, једнако и по потреби према прпадниству владајуцој партији и њеним сателитима. Кога је јос брига за квалитет у образовању, избору и бризи за кадрове? Министра бивсег, министра садасњег, директора РПЗ-а, они не знају ста то знаци. Само ви цутите и надајте се. Без бриге, бице то јос горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за слика

30.10.2015 20:45

Није овај Миковиц и садасњи нацелник Сиљеговиц са њим само сарадник осниваца,вец су на опстим изборима јавно и тајно радили за снсд кандидате. Против Тадица и Иваница а фера имају мозе се фељтон написати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некоректност

30.10.2015 20:59

Када цес министре потписати за директорско рјесење постеном професору Малиновицу из Сипова,који је добио убједљиву подрску сколског одбора, а не пропалој СНСД-овој директорици Надици Митрици. Радите по закону срам вас било а не по партиској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста је кога брига

30.10.2015 21:25

Ста је брига директорицу сто њен матицни радник нема норму и сто из друге сколе долази цовјек у њену сколу да себи допуни норму. (Сто је мимо здраве памети) Није било брига бивсег директора није било брига просветну инспекцију, инспекцију рада, министарство, сколски одбор, народ, није брига никога. Док год директор мозе бити наставник ликовног музицког итд а не економиста или правник, док год политика поставља директора, док год нико не одговара за овакво крсење закона неце бити брига никога. И цуј ај потписите да цете дијелити цасове... ееееееејјјјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор

30.10.2015 21:26

Е сада замислите ако се усвоји нови закон о раду у коме је предвидјено да нема рада на неодредјено,него директори могу да отпустају кад хоце и кога хоце,како це да нам буде сколство.сви сколовани на улицу,а дјеца политицара са купљеним дипломама на мјесто професора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

30.10.2015 22:19

Мој друзе

Name

Жеравица

30.10.2015 21:42

Гдје је Дане ту нема закона. Банда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАНЕ

30.10.2015 21:55

ГОРИ ЈОЈ СИН БРАНКО,КРЕТЕН КЛАСИЦНИ,

Name

НН

30.10.2015 23:11

Син није тема мада се слазем.

Name

Па

30.10.2015 23:22

Није бас кретен класицни вец је КРЕТЕН НЕОПЈЕВАНИ!

Name

Градиска

30.10.2015 22:00

Зна ли неко који факултет је заврсио министар Малесевиц,гдје је докторирао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

20.11.2015 23:43

"Након завршених основних студија, на којима стиче звање професора политехничког васпитања и образовања, одбранио је, 2011. године, докторску тезу која се односи на квалитет средњег стручног образовања." Ово стоји на сајту Министарства-:) Дакле, прескочио је магистарски и НИГДЕ не можете наћи гдје је докторирао.

Name

Маја Градиска

30.10.2015 22:23

Директори морају радити по закону а не по партијској припадности . Страсно.Како такви људи попут ове директорице уце дјецу!Бас је лијеп примјер младим генерацијама које долазе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шоми

30.10.2015 22:47

Залосно је на што је та школа спала, угледна Гимназија. Не могу да вјерујем да је та зена директор???? зар је то примјер , она је стално била на бингу код Герме и то је примјер дјацима, залосно је то све, а тек Малешевић,сувишан коментар. Шта су урадили тој младој професорици???водила је матурантски плес, Гледао сам је јер сам један од родитеља прве матурантске параде у Градишци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Надја Бл

30.10.2015 22:58

Ова директорица се понаса као трговац на пијаци . Мало тргује цасовима. Фуј! На сто је спало сколство на дно !А министар просвјете реда своје афере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниња

31.10.2015 08:24

А Круницка није ни 6 мјесеци директор а вец реда афере алаааааа

Name

Раде Градиска

31.10.2015 09:56

Само напријед професорице Сања .Сви ми знамо колико љубави имате према својим дјацима.Такодје знам да сте први урадили матурантску параду у Градисци. Свако добро вам зелим !

ОДГОВОРИТЕ
Name

бобан

31.10.2015 10:06

У свакој школи је било и биће којекаквих намјештаљки око посла, међутим, ово у последњих пар година је превршило сваку мјеру.Овај министар је превазишао све пртходне, али како је код нас све могуће, никаково је чудо. Има много оштећених наставника и професора, ја сам један од таквих, али је прадуга прича и сматрам да се требају окупити на неки начин и право пред министарство, јавно именовати људе који су учесници у срамотним радњама, као и директоре школа који проводе партијске задатке под покровитељством министра. Да неби остало само на празној причи, ево неколико имена који су, сматрам, најодговорнијим: дане малешевић,главни лик, горан аљетић, помоћнк главног лика, радмила коцић, помоћник, и сви остели у министарству просвјете заједно са директором инспетората, игором милуновићем, директором рпз-а предрагом дамјановићем, учитељима у униформи инспектора, бошко стојковић,душко лаловић и остала екипа која реализује све замисли дирктора школа, који су текође чланови исте екипе. Никако се неби требао прескочити синдикат који чврсто стоји иза радника и драга гњатић који се лавовски бори за поожај својих чланова. Страшно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

31.10.2015 10:12

Текст је екстра. Са конкретним именима, тако и треба. У главу ударити "од директора до портира". Иначе нас нема...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бобан

31.10.2015 10:37

Људи као што је професорка из Градишке је много, требају се удржити и заједничким снагама наступати односно, пред врата министарства , нема друге. Појединачне случајеве они игноришу и дискредитују, а свакако их треба именовати, шта је ту проблем ако је човјек у праву, он се бори за свој статус који му је ово друштво одузело на крајње примитиван начин, који је апсурдан и најобичнијем човјеку

Name

бобан

31.10.2015 10:30

Сва подршка професорки из градишке, треба поднијети тужбу која ће чекати смјену власти, али другог избора нема и евентуално поднијети кривичну пријаву у муп-у или тужиластву против одговорног лица, па шта буде. Није једина којој се ово догађа, има нас пуно, требају се сви укључити и натјерати их да раде иии отјерати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европа2015

31.10.2015 10:50

Бобанова констатација је тачна.Додајем да министар Дане Малешевић и директорица Гимназије Градишка дају одмах оставке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бобан

31.10.2015 11:05

Тај Малешевић од кад је на функцији има већи број афера које се заташкавају, а највећа је манипулација са пријемом у медицинску школу у Бањалуци. Поред тога, директна уплетеност у смјену старог и именовање новог директора у школи у Костајници, па сад скола има два директора, а умјешан је у скоро свако запослење како у школству, так и у самом министарству. Од кад је он дошао, у министарству је зпослено више радника на измишљена мјеста, а нико није отпуштен. Нема ту помоћи и спаса, само сви који су оштећени на било какав начин од стране директора који имају подшк Малешевића, требају пред врата министарства и док се проблем не ријеши, нико никуда. Вјерујем да нас има доста, јер у свакој школи постоји више истих или сличних случајева.

Name

Мирко Сарајево

31.10.2015 10:55

Свака част новинару Миљану Ковачу за објављени текст и младој професорици која је јавно изнијела свој проблем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

коврђзава

31.10.2015 14:19

ИМА ТОГА И У БИЈЕЉИНИ.

Name

Жељко Ц.

31.10.2015 15:25

Ова Весна Крунић је права лопужа то сви у Градишци знају. Дио мафије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Липо

31.10.2015 16:59

Аутор текста боље да се упути мало у правне акте о којима пише. Ако пише о допуни норме, потреби за расписивање конкурса и сл. требало би да о том нешто зна. Овако испада незналица или особа која из неких својих интереса брани ставове Ивановићке, у шта не улазим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане М.

31.10.2015 19:13

Да ти и онај ко ти диктира имате појма о закону не би се ни упуштали у коментарисање овог текста у којем је изнесена само истина.

Name

Ре

01.11.2015 20:37

А ти се насао паметан..ако не знас закон онда би се требао водити основном логиком..ако имас радника рецимо вариоца и плацас му доприносе иимас сваки дан посла за 8 сати..е сад оцес ли ти вец кад му све плацас звати јос једног вариоца да ти ради 6 сати а твој радник 2 сата..нидје везе ал видим да си ограницен ко балкон па не контас.

Name

градисцанац

06.09.2016 20:43

Како це овај Миљан Ковац бити упуцен у ситуацију кад је прво нискообразован,друго у вехабијским прљавим хлацама по цијели дан крузи градиском као суманут,ал ваљда зато сто у гламоцу нема равнице за возати се,јер оцито да је са брда сисао,а треце да је ста знао неби озенио ЦИПЕЛИЦКУ цији отац је ОЛИЦЕЊЕ МОРАЛА И ПОСТЕЊА

Name

С.Дуњић

31.10.2015 17:02

Не нападајте професорицу Весну Крунић. Нас двоје смо најпоштенији људи у Градишци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста си себи дозволила Градиско

31.10.2015 17:23

Просветари из Бања Луке долазе у Градиску на посао а дјеца из Градиске сетају по бироу за запосљавање.Пола запослених у пости Градиске долазе из Лактаса и других локалних заједница.У електро Градиска по директиви досли радници Калдере на посао.Брука за локалну заједницу.Нема никога да се огласи и стане на страну те дјеце из насе локалне заједнице.Сретни су само они који су отисли из овог града јер је ово једна обицна касаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

31.10.2015 19:18

Све што је написано је истина. Ова власт нам је уништила школство. Претворили су просветне раднике у робове. А и сами су криви јер се већина понаша као полтрони директора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета

31.10.2015 19:29

Ово је некада био леп посао достојанствен. Данас смо на дну јер су нам овакве директорице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

31.10.2015 22:18

Да у овој дрзави има имало морала ово двоје би били смијењени одавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацкпот

01.11.2015 00:45

Малешевић ће завршити каријеру прије нове године. Ако Крунићка буде довољно мудра да прије тога поднесе оставку биће то јацкпот за њу ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали будо

01.11.2015 01:05

Ови су гори од маратонаца. Гробари РС......

ОДГОВОРИТЕ
Name

нектарина

01.11.2015 01:16

Јос један доказ каква секта влада Српском. Ниста им није свето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мафија

01.11.2015 01:17

Мафији не требају образовани него послусни у томе је проблем....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН КАТАЛИНА

01.11.2015 06:18

Шта рећи него падај бандо и неправдо,оваквих случајева је много,ал ничија није до зоре сјала...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познаник

01.11.2015 07:36

Молим БН да ово пусти. Огњен Вуцен , сеф кабинета Дане Малесевица је тески насилник којег нико неце да санкцинисе. Сви знамо да је он договорио акцију да се лазно запријети Дани Малесевицу како би испао зртва. Огњен Вуцен је малтретирао и тукао своју бивсу зену и њену сестру. Све је затаскано. У Министарству просвјете сви се са њим спрдају јер је теска незналица. Са њим је јос у игри Саса Паниц, млади јуноса ДНС-а из Лактаса, ција је сестра удана за Марка Ацица, генералног секретара Народне Скупстине. Тај Ациц је најиритантнији лик и сви казу да носи танге. Ово све треба раскринкати и објавити

ОДГОВОРИТЕ
Name

маркоградиска

01.11.2015 09:28

Кад си већ код Огњена Вучена, он је у министарство као савјетник министра дошао без конкурса, довео га Малешевић да га савјетује. Какав је човјек то је већ речено и познато, а такав или такви су заштитни знак просвјете. Ето гдје смо ми! Није могуће да Малешевић има толико афера за овај период, а да му се ништа не може? Какав је то сплет корумпираних а неморалних људи, нечувено. Дивљи запад 1800. година

Name

дејан вредец

15.10.2018 06:10

ПА КАКВЕ ВЕЗЕ ИМА ШТО НЕКО НОСИ ТАНГЕ, НЕЋЕМО ТО ВАЉДА ОТКРИВАТИ И ТИМЕ СЕ БАВИТИ? ЈА САМ ЧУО ДА ПОПОВИ НЕ НОСЕ ГАЋЕ ИСПОД МАНТИЈЕ ПА ШТА ОНДА?

Name

Синиса

01.11.2015 08:10

Стварно овде нису циста посла, диплома изгледа не вреди ниста,Сања имас моју пуну подрску за своја права и не треба се задрyати на институције у Градиски , треба ици и на Врховни суд.Моја велика подрска yа тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

проф.

01.11.2015 08:58

систем увезаности директора и министарства је превише јак да би обичан школован човјек могао легално да задовољи своје основне интересе. Код нас је могуће стећи или купити диплому па са њом директно у наставу! Готово на свим конкурсима је све припремљено за у напред одабраног кандидата, а све остале радње обави комисија уз сугестије директора. Када се догоди да одбију кандидата који је бољи од њиховог, онда на сцену ступа инспекција која то попегла, а министарство верификује и тако у недоглед.Сви закони и правилници падају у воду када треба да се легализује нелегално примљени кандидат. Директори су страначки кадрови тренутне власти и нема ту спаса, они једноставно приме онога кога желе, а конкурси су чиста формалност или обична фарса у режији директора, конисије и школског одбора. Нема правне државе, нема морала, нема ништа од нас и то је болна чињеница. Само смјене и већи број грађана који имају исти или сличан проблем пред зграду министарства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво

01.11.2015 12:23

Апсолутно тацно. Ја се питам засто уопсте постоји инспекција кад се све унапријед договори. Па сви би радили по закону да се боје инспекције, логицно. Вазно је мало таласати а онда се све заборави.Ових дана је просвјетна инспекција посетила сколе,све сами кадрови из Бл. Богме, није нам било пријатно, бојали смо се да нецемо бити на нивоу задатка. Али, показало се да они нису неки ниво. Наиме,док су ходали кроз сколу, нису поздрављали уценике па смо их морали бранити,под изговором да су уморни и сл.

Name

Цупко

01.11.2015 09:23

Како се ова профеорица запослила у Гимназији, требала би то да објасни да јавности у Градисци. Нека новинар и то провјери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнезевиц

01.11.2015 13:47

Како се Весна Круниц запослила у гимназији? Како је постала директорица? Како се може зарадити на трафостаници? Све треба да се истрази, мада јавност у Градисци све зна ;)

Name

НемањаБањалука

01.11.2015 13:13

Оставке одмах , министар Дане Малесевиц и ова директорица. Драге колеге , сви пред министарство који имате овакве проблеме !Стоп мафији !

ОДГОВОРИТЕ
Name

проф.

01.11.2015 15:28

Свакако да треба пред министарство и тразити рјешење проблема за све који их имају, а у свакој сколи је бар неколико таквих слуцајева, међутим, морамо се удрузити, заједно отици, бар 50 људи и тразити састанак , неодлозно, док се не ријеси, никуд испред врата министарства звати новинаре и тв, за пар дана би се нето постигло, макар оставка министра ако ниста друго. Треба их јавно прозвати, све и директоре и инспекторе, без страха, јер 50 људи данас, а сутра већ и висе. Ако има воље, треба се организовати и ићи, не треба да се чека нова глупост минисра или неког директора гдје ће неко недузан да настрада.

Name

С

01.11.2015 19:44

Прво, ја не бих подцењивала ничији факултет а друго, пружам подршку Сањиној борби у тражењу правде за радно место.Стицајем околности сам упозната са њеним проблемом.Има још оваквих случајева у школама Градишке општине...јер ако ниси у странци која је на власти, немаш никаква права...СРАМОТА!

Name

Амила Бециревиц

01.11.2015 16:01

Болесно друштво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада Градиска

01.11.2015 20:36

Сви ми знамо професорицу Сању Ивановиц! То је дивна дјевојка за коју мозете цути само лијепе ријеци, предана свом послу и љубављу према уценицима !Идите даље и изборите се за своја права!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

02.11.2015 06:55

Банда влада

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСТАВКЕ

02.11.2015 12:20

Малешевићу ОСТАВКА, али ОДМАХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Европа

04.11.2015 08:08

Гимназија , Градишка је изгубила своју репутацију некадашње елитне школе. Ту репутацију су срушили наведени актери, директорица крунић, министар Малешевић. Нећете имати ученика ни колико сада имате, не због смањења наталитета , већ због вашег бахатог понашања. Родитељ сам и једно дијете сам пребацио у Средњу стручну и техничку школу, а друго нема појма да упишем у ту јавну школску установу. Осим тога држите у својој школи алкохоличаре и насилнике, срамота . Остали професори надајте се и себи као и наведена професорица Сања, задесити ће вас иста судбина, ако не промијените нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево Бјелашница

04.11.2015 12:56

Треба у потпуности укинути Синдикат у Републици Српској , само нам џабе узимају новац и од запослених , а и из државног Буџета.Никакву заштиту радника не пружају , а служе само за избор директора и директорове су слуге. Исто тако укинути Школске одборе по школама , јер и они за свој рад добијају новац , а не раде ништа , само изгласају оно што директор каже. Искрено , весели ме да се изгласа нови Закон о раду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

21 вијек

13.11.2015 20:29

Моја порука на новинаров коментар: Омладино зар сте толико глупи да вас страначке вође искориштавају у своје сврхе дајући вам неку мрвицу од свог мафијашког начина живота и руковођења.Странке вас претварају чак у националисте и фашисте. Формирајте своју омладинску организацију која не припада нити једној странци и одлучно и храбро идите напријед и реците не мафијаштву . Формирајте свој покрет за боље ваше сутра и за бољи живот вас и ваше дјеце, а те старце више склањајте са тих високих позиција друштвеног поретка Ентитета и државе.У супротном постаћете трајни робови, без икаквих права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована Градишка

17.11.2015 10:41

Не могу да вјерујем Весна Крунић директор Гимназије !Фуј , фуј та крадљивица!Гимназијо на што си спала!Мафија влада у тој школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александра Градишка

19.11.2015 22:41

Гимназија у Градишци је давно изгубила углед .Дијете ми је испаштало од насилника и алкохоличара . Стиди се Градишко овакве институције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

20.11.2015 23:46

Не постоји доказ да је Малешевић магистрирао. О докторату да и не говоримо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нина

23.11.2015 09:40

Оставка Дане одмах !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишчанац

30.11.2015 13:22

Сви ми знамо какав је Дане Малешевић. Било би му боље да се повуче са функције министра просвјете , јер заиста није способан да обавља такву врсту посла. Сто се тиче Гимназије у Градишци , страшно је то што је пала на дно . Све се зна па тако и то да младу професорицу Сању Ивановић , нашу суградјанку желе исјерати из ове институције . Жалосно али истинито !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелица

03.12.2015 13:15

Због несавјесног рада и злоупотребе положаја смјенити одмах министра Дану Малешевића !Градишка га се стиди !

ОДГОВОРИТЕ
Name

оставка

16.02.2016 21:17

Дане штити директоре из днс они раде шта хоће,добио је стан у бл да да сагласност за отварање приватног медицинског факултета у добоју.Изиграва поштење а богати се на брзину.Оставка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо бекрија

02.09.2016 06:48

Михајло Сладојевиц, инаце бивси уценик Гимназије који је требао пасти у другом разреду из информатике, експресно заврсио информатику на Апеирону, отворено се ХВАЛИ у кафанама да је примљен на неодредјено у Гимназију на мјесто проф. информатике јер је како казе "ПЛАТИО КРУНИЦКИ БРАТЕ ДРАГИ!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈС

14.09.2016 05:34

Ово је истина. Лицно знам момка којем је прицао то, а цак и нису неки велики пријатељи. Брука и срамота. Круницка, ако будес ово некад цитала, дај брате задрзи бар мало дигнитета, макар да му казес да мање лаје около.