Терзић: Радим као да остајем још 20 година!

Одлазећи генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је за Б92 да не зна колико ће остати у клубу, али да ради као да остаје још дуго.

Фудбал 01.11.2015 | 16:00
Терзић: Радим као да остајем још 20 година!

Терзић је поднео неопозиву оставку почетком августа, али и даље обавља ту функцију до избора новог председника, којег после отказаних избора нема на видику.

“Не знам да ли ћу остати пет дана или пет година, ја бих највише волео да останем у Црвеној звезди још 20 година. Не зависи то од мене, већ од много фактора, али се понашам и радим као да ћу остати ту још толико”, рекао је Терзић за Б92.

Црвена звезда на крају полусезоне регуларног дела Суперлиге држи прво место табеле са 14 бодова више од другопласираног Борца, а 16 од актуелног шампиона Партизана. Терзић је претходних дана више пута причао као да ‘црвено-бели’ већ мисле о наредном лету и квалификацијама за Лигу шампиона, али сада наглашава да сви у клубу морају да стоје чврсто на земљи.

“Искуство које имам ме опомиње да у фудбалу никада нема опуштања, па ни сада. Ми титулу нећемо славити све док је математички и не обезбедимо. Ова екипа има велики потенцијал и сигурно је да ће временом расти и бити све боља и боља. Чврсто стојимо на ногама, драго нам је што нас многи хвале, па и наши највећи конкуренти. Не смемо да се опуштамо, често говорим играчима и тренеру Божовићу чувену реченицу Миљана Миљанића: ‘Када играчу иде лоше, тад га загрли, пољуби га. Када иде му добро, тада га стежи’. Сада је такав тренутак да не сме да дође до опуштања, јер ова екипа мора да сазрева и унапреди своју игру, превише лако нам противници некад долазе у шансу за гол, долазе до наше задње линије, на томе мора да се ради”, нагласио је Терзић.

Терзић наглашава да ‘црвено-бели’ сада имају велику предност, али да она врло лако може да се истопи, посебно због новог система у Суперлиги.

“16 бодова јесу велика предност, али два нерешена резултата могу да нас доведу на само 12, а када се поделе бодови то је само шест. До краја имамо два дербија са Партизаном. Пре два месеца сви су кудили ову Црвену звезду, хвалили су онај Партизан. Фудбал је чудо, живот је чудо, све може да се преокрене за месец дана после неколико лоших или добрих резултата”, истакао је Терзић.

Генерални директор Звезде истакао је да постоје недостаци у тиму, да се планирају појачања у јануару, као и допунска селекција ако клуб избори квалификације за Лигу шампиона. Као приоритет у наредним месецима, Терзић је навео потписивање трајног уговора са Мичелом Доналдом.

“Последњи прелазни рок смо одрадили потпуно другачије него претходне. Прошле године смо били у великој финансијској кризи и били смо срећни јер смо се ослободили квалитетних играча који су имали високе плате. У мају смо се стабилизовали, урадили смо много тога по питању праћења од стране УЕФА, за лиценцу, многе старе обавезе смо платили и могли смо овог лета да се другачије организујемо. То нам је омогућило и довођење квалитетних странаца”, истакао је Терзић, “Прошлог лета нисмо ангажовали ниједног странца, заузели смо став да је стабилизација клуба приоритетни задатак, да ће плате бити лимитиране, а овог лета смо све то променили јер су нам и циљеви другачији. Драго нам је што су нам звездашка јавност и резултати потврдили да смо урадили добру селекцију, у децембру је први задатак финализација трансфера Доналда који је капитално појачање и играч који је дао баланс нашој екипи и игри. По аутоматизму се активира опција коначног трансфера за 200.000 евра и он ће потписати уговор на три године. Недостају нам штопер и задњи везни, посебно задњи везни јер ми имамо два фантастична играча на тој позицији – Грујића и Доналда и они су нам једини на њој. У случају картона или повреде, већ смо у проблем. Морамо да појачамо конкуренцију ако имамо амбиције за високе циљеве, а то је улазак у Лиги шампиона. Морамо да имамо 22 добра играча”.

Коментари / 0

Оставите коментар