Terzić: Radim kao da ostajem još 20 godina!

Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je za B92 da ne zna koliko će ostati u klubu, ali da radi kao da ostaje još dugo.

Fudbal 01.11.2015 | 16:00
Terzić: Radim kao da ostajem još 20 godina!

Terzić je podneo neopozivu ostavku početkom avgusta, ali i dalje obavlja tu funkciju do izbora novog predsednika, kojeg posle otkazanih izbora nema na vidiku.

“Ne znam da li ću ostati pet dana ili pet godina, ja bih najviše voleo da ostanem u Crvenoj zvezdi još 20 godina. Ne zavisi to od mene, već od mnogo faktora, ali se ponašam i radim kao da ću ostati tu još toliko”, rekao je Terzić za B92.

Crvena zvezda na kraju polusezone regularnog dela Superlige drži prvo mesto tabele sa 14 bodova više od drugoplasiranog Borca, a 16 od aktuelnog šampiona Partizana. Terzić je prethodnih dana više puta pričao kao da ‘crveno-beli’ već misle o narednom letu i kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali sada naglašava da svi u klubu moraju da stoje čvrsto na zemlji.

“Iskustvo koje imam me opominje da u fudbalu nikada nema opuštanja, pa ni sada. Mi titulu nećemo slaviti sve dok je matematički i ne obezbedimo. Ova ekipa ima veliki potencijal i sigurno je da će vremenom rasti i biti sve bolja i bolja. Čvrsto stojimo na nogama, drago nam je što nas mnogi hvale, pa i naši najveći konkurenti. Ne smemo da se opuštamo, često govorim igračima i treneru Božoviću čuvenu rečenicu Miljana Miljanića: ‘Kada igraču ide loše, tad ga zagrli, poljubi ga. Kada ide mu dobro, tada ga steži’. Sada je takav trenutak da ne sme da dođe do opuštanja, jer ova ekipa mora da sazreva i unapredi svoju igru, previše lako nam protivnici nekad dolaze u šansu za gol, dolaze do naše zadnje linije, na tome mora da se radi”, naglasio je Terzić.

Terzić naglašava da ‘crveno-beli’ sada imaju veliku prednost, ali da ona vrlo lako može da se istopi, posebno zbog novog sistema u Superligi.

“16 bodova jesu velika prednost, ali dva nerešena rezultata mogu da nas dovedu na samo 12, a kada se podele bodovi to je samo šest. Do kraja imamo dva derbija sa Partizanom. Pre dva meseca svi su kudili ovu Crvenu zvezdu, hvalili su onaj Partizan. Fudbal je čudo, život je čudo, sve može da se preokrene za mesec dana posle nekoliko loših ili dobrih rezultata”, istakao je Terzić.

Generalni direktor Zvezde istakao je da postoje nedostaci u timu, da se planiraju pojačanja u januaru, kao i dopunska selekcija ako klub izbori kvalifikacije za Ligu šampiona. Kao prioritet u narednim mesecima, Terzić je naveo potpisivanje trajnog ugovora sa Mičelom Donaldom.

“Poslednji prelazni rok smo odradili potpuno drugačije nego prethodne. Prošle godine smo bili u velikoj finansijskoj krizi i bili smo srećni jer smo se oslobodili kvalitetnih igrača koji su imali visoke plate. U maju smo se stabilizovali, uradili smo mnogo toga po pitanju praćenja od strane UEFA, za licencu, mnoge stare obaveze smo platili i mogli smo ovog leta da se drugačije organizujemo. To nam je omogućilo i dovođenje kvalitetnih stranaca”, istakao je Terzić, “Prošlog leta nismo angažovali nijednog stranca, zauzeli smo stav da je stabilizacija kluba prioritetni zadatak, da će plate biti limitirane, a ovog leta smo sve to promenili jer su nam i ciljevi drugačiji. Drago nam je što su nam zvezdaška javnost i rezultati potvrdili da smo uradili dobru selekciju, u decembru je prvi zadatak finalizacija transfera Donalda koji je kapitalno pojačanje i igrač koji je dao balans našoj ekipi i igri. Po automatizmu se aktivira opcija konačnog transfera za 200.000 evra i on će potpisati ugovor na tri godine. Nedostaju nam štoper i zadnji vezni, posebno zadnji vezni jer mi imamo dva fantastična igrača na toj poziciji – Grujića i Donalda i oni su nam jedini na njoj. U slučaju kartona ili povrede, već smo u problem. Moramo da pojačamo konkurenciju ako imamo ambicije za visoke ciljeve, a to je ulazak u Ligi šampiona. Moramo da imamo 22 dobra igrača”.

Komentari / 0

Ostavite komentar