Серена: Тенис није био предвиђен за црнце!

Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс рекла је да би свет требало да има много веће поштовање за све тамнопуте људе.

Тенис 01.11.2015 | 15:40
Серена: Тенис није био предвиђен за црнце!

Вилијамсова је недавно била гостујући уредник магазине “Wиред” у којем је написала чланак о томе како јој је било тешко када је почињала да се бави тенисом.

“Црнкиња сам и бавим се спортом који није био предвиђен за црнце”, написала је Вилијамсова.

“И док прича о тенису није будућност, она о Силицијумској долини јесте. Желим да се млади угледају на пионире које смо изнедрили и буду инспирисани. Надам се да ће тако и они сами постати пионири у ономе чиме се баве. Заједно можемо да променимо будућност. Због тога онима који се боре за једнакост права само поручујем: Наставите, не дозволите да вас хејтери зауставе. Прошли смо толико тога током векова, тако да ћемо превазићи и ово. Другима поручујем: Када неко некога злоставља, огласите се!”, додала је Серена.

Америчка тенисерка, освајачица 21 Грен слем трофеја, такође је открила занимљив детаљ из своје каријере, враћањем у 2008. годину.

“Писала сам дневнике о својим мечевима, у којима сам писала о себи и читала бих их током мечева. И то би испало фантастично. У једном је писало да ћу радити у Африци и помагати деци и људима тамо. И тако сам 2008. године отворила прву школу у Кенији, а две године касније и другу”, истакла је Серена.

Коментари / 0

Оставите коментар