Serena: Tenis nije bio predviđen za crnce!

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams rekla je da bi svet trebalo da ima mnogo veće poštovanje za sve tamnopute ljude.

Tenis 01.11.2015 | 15:40
Serena: Tenis nije bio predviđen za crnce!

Vilijamsova je nedavno bila gostujući urednik magazine “Wired” u kojem je napisala članak o tome kako joj je bilo teško kada je počinjala da se bavi tenisom.

“Crnkinja sam i bavim se sportom koji nije bio predviđen za crnce”, napisala je Vilijamsova.

“I dok priča o tenisu nije budućnost, ona o Silicijumskoj dolini jeste. Želim da se mladi ugledaju na pionire koje smo iznedrili i budu inspirisani. Nadam se da će tako i oni sami postati pioniri u onome čime se bave. Zajedno možemo da promenimo budućnost. Zbog toga onima koji se bore za jednakost prava samo poručujem: Nastavite, ne dozvolite da vas hejteri zaustave. Prošli smo toliko toga tokom vekova, tako da ćemo prevazići i ovo. Drugima poručujem: Kada neko nekoga zlostavlja, oglasite se!”, dodala je Serena.

Američka teniserka, osvajačica 21 Gren slem trofeja, takođe je otkrila zanimljiv detalj iz svoje karijere, vraćanjem u 2008. godinu.

“Pisala sam dnevnike o svojim mečevima, u kojima sam pisala o sebi i čitala bih ih tokom mečeva. I to bi ispalo fantastično. U jednom je pisalo da ću raditi u Africi i pomagati deci i ljudima tamo. I tako sam 2008. godine otvorila prvu školu u Keniji, a dve godine kasnije i drugu”, istakla je Serena.

Komentari / 0

Ostavite komentar