Ф1 - Хамилтон: Нећу помоћи Розбергу!

Шампион Формуле 1 Луис Хамилтон рекао је да му није речено да треба да помогне свом тимском колеги Нику Розбергу да би постао вицешампион.

Остали спортови 31.10.2015 | 19:40
Ф1 - Хамилтон: Нећу помоћи Розбергу!

Британац је прошле недеље тријумфом на Великој награди Сједињених Држава обезбедио трећу титулу шампиона света три трке пре краја.

Хамилтон пред трку у Мексику, која се вози у недељу, има 76 бодова више од возача Ферарија Себастијана Фетела, који је четири бода испред Розберга.

Пошто су титуле у конкуренцији возача и конструктора, коју је освојио Мерцедес, већ решене, Хамилтон истиче да нема никакву обавезу да помогне Розбергу да буде вицешампион.

“Нико из тима ме није питао да му помогнем јер сам овде да бих победио на трци. Мерцедес је већ освојио титулу у конкуренцији конструктора и зато мислим да тим не би имао никакве користи да ја почнем да му помажем. Видећемо шта Тото жели да ја урадим”, рекао је Хамилтон.

Возачи Мерцедеса су били умешани у инцидент на самом старту трке у Остину, када је Хамилтон изгурао Розберга са стазе у борби за прву позицију. После трке шампион Формуле 1 је бацио Розбергу његову капу, да би је Немац незадовољно вратио у супротном правцу. Међутим, Хамилтон је покушао да ублажи њихов сукоб и истакао је да је вољан да разговара са Розбергом и Волфом да би се стишале страсти.

“Сви знају да сам ја опуштен и никада немам неке проблеме. Мислим да Тото осећа да треба да седне са Ником и види како он размишља. Јасно је да не желимо тензије унутар тиме. Често се боримо и покушавамо да све буде транспарентно. Немам ништа посебно да кажем о томе, али сам сигуран да ћемо сести, саслушати како се Нико осећа и покушати да све оставимо иза себе.. Што се тиче капе, све то је смешно, али немам шта више да кажем”, нагласио је Хамилтон.

Коментари / 0

Оставите коментар