F1 - Hamilton: Neću pomoći Rozbergu!

Šampion Formule 1 Luis Hamilton rekao je da mu nije rečeno da treba da pomogne svom timskom kolegi Niku Rozbergu da bi postao vicešampion.

Ostali sportovi 31.10.2015 | 19:40
F1 - Hamilton: Neću pomoći Rozbergu!

Britanac je prošle nedelje trijumfom na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država obezbedio treću titulu šampiona sveta tri trke pre kraja.

Hamilton pred trku u Meksiku, koja se vozi u nedelju, ima 76 bodova više od vozača Ferarija Sebastijana Fetela, koji je četiri boda ispred Rozberga.

Pošto su titule u konkurenciji vozača i konstruktora, koju je osvojio Mercedes, već rešene, Hamilton ističe da nema nikakvu obavezu da pomogne Rozbergu da bude vicešampion.

“Niko iz tima me nije pitao da mu pomognem jer sam ovde da bih pobedio na trci. Mercedes je već osvojio titulu u konkurenciji konstruktora i zato mislim da tim ne bi imao nikakve koristi da ja počnem da mu pomažem. Videćemo šta Toto želi da ja uradim”, rekao je Hamilton.

Vozači Mercedesa su bili umešani u incident na samom startu trke u Ostinu, kada je Hamilton izgurao Rozberga sa staze u borbi za prvu poziciju. Posle trke šampion Formule 1 je bacio Rozbergu njegovu kapu, da bi je Nemac nezadovoljno vratio u suprotnom pravcu. Međutim, Hamilton je pokušao da ublaži njihov sukob i istakao je da je voljan da razgovara sa Rozbergom i Volfom da bi se stišale strasti.

“Svi znaju da sam ja opušten i nikada nemam neke probleme. Mislim da Toto oseća da treba da sedne sa Nikom i vidi kako on razmišlja. Jasno je da ne želimo tenzije unutar time. Često se borimo i pokušavamo da sve bude transparentno. Nemam ništa posebno da kažem o tome, ali sam siguran da ćemo sesti, saslušati kako se Niko oseća i pokušati da sve ostavimo iza sebe.. Što se tiče kape, sve to je smešno, ali nemam šta više da kažem”, naglasio je Hamilton.

Komentari / 0

Ostavite komentar